Merisirrit saapuivat

Maanantaina 16.10.2017 puhalsi kova lounaistuuli (14 m/s), joka kääntyi hiljalleen luoteeseen. Aamu oli pilvinen, mutta muuten oli aurinkoista ja lämmintä (14,5 astetta). Staijia sekä aamulla että illansuussa plus saarikomppausta. Outin kanssa tehtiin vähän rantahommia – veneiden pesua sekä uimaportaiden nosto ja pesu. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 340 allia, 2 kuikkaa, 2 gaviaa, lapasotka, harmaahaikara, 3 varpushaukkaa, ampuhaukka ja tuulihaukka. Saaresta mainittavia olivat 2 sepelhanhea, 2 harmaasorsaa, huuhkaja, 5 käpytikkaa, isolepinkäinen ja syksyn ensimmäiset 4 merisirriä, jotka ruokailivat iltapäivällä Pattskärin pohjoispään luodoilla.

JÄRRIPEIPPOJEN MUUTTO ON PARHAIMMILLAAN

JÄRRIPEIPPOJEN MUUTTO ON PARHAIMMILLAAN

Pikkulinnuista mainittavia olivat 3 kangaskiurua, mustapääkerttu, 11 tiltalttia, nuori pikkusieppo (kaupan takana), nokkavarpunen ja Ismon näkemä määrittämätön siipijuovafyllari. Mantereelle lähtivät mm. Knaapi ja Laitinen ja saareen saapuivat lintureissulle mm. Nurmen ”Tarppi” (Tarmo), Nisulan Timo ja Kirsi sekä Tittosen Jouni.

NUORI PIKKUSIEPPO VIIHTYI TÄNÄÄN KAUPAN TAKANA

NUORI PIKKUSIEPPO VIIHTYI TÄNÄÄN KAUPAN TAKANA

Tiistaina 17.10.2017 oli jälleen sadepäivä – vettä tuli pitkin päivää, erityisesti aamupäivällä. Aamulla heikkoa tuulta, mutta lounaistuuli voimistui päivän aikana 13-14 m/s. Lämmintä oli vielä 13 astetta. Hiukan staijia mutta pääasiassa komppailua sateiden välillä. Nähtiin mm. 2 sepelhanhea, harmaahaikara, varpushaukka, jänkäkurppa, 2 isolepinkäistä ja Bådanilla 3 merisirriä. Pikkulintuja oli paljon liikkeellä – satoja peippoja ja järripeippoja ja urpiaisia jopa jokunen tuhat. Pikkulintupuolta edustivat myös mm. kangaskiuru, 24 peukaloista, 11 tiltalttia, pajulintu, 2 tikliä, 2 tundraurpiaista (vuoden ekat) ja 4 nokkavarpusta, joista 2 saaressa ja 2 muuttavana.

URPIAISIA RIITTÄÄ

URPIAISIA RIITTÄÄ

Keskiviikkona 18.10.2017 sade loppui aamulla ja päivä oli puolipilvinen, mutta tuulinen – luode/pohjoistuulta 9-13 m/s, lämpöä oli 10 astetta. Staijia pitkin päivää ja saaren komppausta, mutta pikkulinnut huomattavasti vähentyneet. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 4 kuikkaa, 8 gaviaa, 73 haapanaa, lapasotka, 3 harmaahaikaraa, 2 sinisuohaukkaa, 7 varpushaukkaa, ampuhaukka ja 10 pikkulokkia. Länsipuolen luodoilla nähtiin 38 merisirriä, lisäksi 1 yksilö muuttavana. Saaresta löytyi mm. syksyn jo viides hiiripöllö, 2 kangaskiurua, 14 peukaloista, 4 tiltalttia, 4 isolepinkäistä, 600 urpiaista, tundraurpiainen, tilhi (syksyn eka) ja 2 isokäpylintua. Iltapäivällä mantereelle lähtivät mm. Hilditch, Tittonen ja Hyvärinen ja saareen saapui mm. Lindroosin Tomppa.

HIIRIPÖLLÖ OELSKELI KOKO PÄIVÄN SAARESSA JA KÄVI MM MEIDÄN TELKKARIANTENNILLA

HIIRIPÖLLÖ OLESKELI KOKO PÄIVÄN SAARESSA JA KÄVI MM MEIDÄN TELKKARIANTENNILLA

RUPIKONNAT EIVÄT OLE IHAN SUKUPUUTTOON KUOLLEET, TÄMÄ NÄKYI EILEN LUOTSIASEMAN LUONA

RUPIKONNAT EIVÄT OLE IHAN SUKUPUUTTOON KUOLLEET, TÄMÄ NÄKYI EILEN LUOTSIASEMAN LUONA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.