Takaisin loppusyksyiseen saareen

Maanantaina 27.11.2017 oli aika palata kotiin Utöhön, Outi jäi vielä mantereelle. Päivä oli rankkojen sadekuurojen sävyttämä ja etelätuuli puhalsi 13 m/s, lämpöä oli 7 astetta. Ajelin aamulla Nauvoon kaffelle ja sieltä m/s Eivorille, jossa oli aika niukasti väkeä. Ei muuta lintuporukkaa. Matkalla ei mainittavia havaintoja ja Utöhön saavuttiinkin jo klo 12.30, eka kertaa minun kohdallani nyt uuteen yhteysaluslaituriin. Saaressa oli paikalla Helstolan Jari ja nähtiin sadekuurojen lomassa mm. 2 haapanaa, lapasotka, 3 taivaanvuohta, 2 naurulokkia, tilhi ja 2 peukaloista.

LAPASOTKA OLI SAAPUNUT FLADANILLE

LAPASOTKA OLI SAAPUNUT FLADANILLE

Tiistaina 28.11.2017 jatkui kehno sää – etelätuulta 14-17 m/s ja klo 10 alkaen jatkuvaa vesisadetta. Lämpöä oli 5 astetta. Staijattiin aamulla pari tuntia luotsiaseman pohjoispäädyssä, muuten pientä retkeilyä kyläalueella. Nähtiin mm. 2 haapanaa, tavi, mustalintu, 3 allia, tilhi, 12 räkättiä ja 2 käpytikkaa. Meidän ruokinnalla oli mukava kattaus lajeja, mm. punarinta, rautiainen, tundraurpiainen, järripeippo, 2 peippoa ja nokkavarpunen.

NOKKAVARPUNEN NÄYTTÄYTYI PARIIN OTTEESEEN SAUNAN LÄHISTÖLLÄ

NOKKAVARPUNEN NÄYTTÄYTYI PARIIN OTTEESEEN SAUNAN LÄHISTÖLLÄ

Keskiviikkona 29.11.2017 jatkui sateinen sää – sadekuuroja pitkin päivää, etelätuulta 12-14 m/s ja lämpöä 6 astetta. Staijattiin runsaat 3 tuntia luotsiasemalla plus kierrettiin itä- ja eteläosat sekä kyläaluetta. Merellä nähtiin mm. kaakkuri, 60 merimetsoa, alli, 30 mustalintua, pilkkasiipi ja 2 naurulokkia. Saaresta löytyi mm. 27 räkättiä, punarinta, rautiainen, 2 tilheä, käpytikka, tundraurpiainen, 30 urpiaista, 2 peippoa, järripeippo ja ruokinnalla edelleen nokkavarpunen, ehkä kaksikin. Arkoja. Helstola lähti iltapäivällä mantereelle.

TUNDRAURPIAINEN JA URPIAINEN RUOKINNAN TUNTUMASSA

TUNDRAURPIAINEN JA URPIAINEN RUOKINNAN TUNTUMASSA

JÄRRIPEIPPO VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

JÄRRIPEIPPO VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

 

JOULULAHJAKSI perheeseen, veneilijöille, luontoharrastajille, kuvaajille, saariston ystäville jne!

Julkaisimme puolisoni Outi Sarjakosken kanssa kesäkuussa kirjan ”Kymmenen vuotta Utön majakkasaarella”. Kirja kertoo mm. saaren tapahtumista, elämyksistä, mieleenpainuvista kokemuksista, talvimyrskyistä, ympärivuotisesta elämästä Utössä, tulevaisuuden näkymistä, sekä Utön ja lähisaariston luonnosta näyttävien kuvien kera. Kovakantista kirjaa (100 sivua, suomenkielinen) voi tilata allekirjoittaneelta osoitteesta jorma.tenovuo@uto.fi, hinta 25 euroa + postimaksu.

KIRJASTA ON TULLUT RUNSAASTI POSITIIVISTA PALAUTETTA

KIRJASTA ON TULLUT RUNSAASTI POSITIIVISTA PALAUTETTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.