Lintuja vielä aika monipuolisesti

Perjantaina 15.12.2017 – ikkunarempan valmistuttua – lähdimme Outin kanssa Utöhön. Tämän syksyn tyyliin matkalla satoi vettä, lämpöä oli 4 astetta ja etelätuuli voimakasta. Nauvossa kahvittelimme ja kävimme kaupassakin, kunnes siirryttiin m/s Eivoriin. Kohtalaisesti oli väkeä. Lintuporukkaa lisäksemme vain Hellstenin Jorma matkalla Jurmoon. Koko matka sujui pimeän aikaan, ja Utöhön saavuttiin klo 23, sateen sopivasti tauottua. Kotona kodikasta ja lämmintä.

RÄKÄTTIRASTAITA ON EDELLEEN RUNSAASTI LIIKKEELLÄ, UTÖSSÄ NE SYÖVÄT KATAJANMARJOJA

RÄKÄTTIRASTAITA ON EDELLEEN RUNSAASTI LIIKKEELLÄ, UTÖSSÄ NE SYÖVÄT KATAJANMARJOJA

Lauantaina 16.12.2017 oli pitkästä aikaa mukava ulkoilusää – lounaistuulta 6-9 m/s, puolipilvistä (vain yksi saderopaus) ja lämpöä 3 astetta. Staijia vajaa tunti ja tehtiin koko saaren kierros. Mainittavimmat havainnot olivat laulujoutsen, 5 lapasotkaa (Fladanilla), 2 allia, 25 mustalintua ja naurulokki. Saarikierroksella näkyi mm. 2 taivaanvuohta, 65 räkättiä, punakylkirastas, laulurastas (edelleen lammashaassa), punarinta, 8 peukaloista ja yksinäinen merisirri ruokailemassa koulun takana kalliorannalla. Gamla Postenin männikössä vieraili huuhkaja.

VASTA NYT OLI TALVEN EKA MERISIRRI PÄÄSAAREN RANNASSA

VASTA NYT OLI TALVEN EKA MERISIRRI PÄÄSAAREN RANNASSA

HUUHKAJA KÄVÄISI (Kuva: Outi Sarjakoski)

HUUHKAJA KÄVÄISI (Kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 17.12.2017 tuuli oli aluksi pohjoisesta 8 m/s, myöhemmin lännestä 5 m/s, ja taivas oli puolipilvinen. Muutama räntäkuuro kasteli ja lämpöä oli 2 astetta. Staijia tunti luotsiasemalla ja koko saari taas kierrettiin. Merellä nähtiin mm. pilkkasiipi, 2 tukkakoskeloa, 5 lapasotkaa, 2 naurulokkkia ja lähiluodoilla ruokaili nyt kahdessa parvessa yhteensä 31 merisirriä. Saarikierros oli melko monipuolinen – mm. 35 räkättiä, punakylkirastas, laulurastas edelleen, punarinta, 3 peukaloista, kottarainen, 15 tilheä, 2 peippoa, 2 järripeippoa, 6 tikliä ja muutaman viikon tauon jälkeen jälleen naaras nokkavarpunen, joka käväisi iltahämärissä myös ruokinnallamme. Mainittakoon vielä, että Utö on edelleen täysin lumeton ja jäätön.

nokkavarpunen_20_Korppoo_12_17

NOKKAVARPUNEN JA TIKLI TÄNÄÄN SAUNALLAMME

NOKKAVARPUNEN JA TIKLI TÄNÄÄN SAUNALLAMME

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.