Kuvausretki Mietoistenlahdelle

Keskiviikkona 24.8.2011 päätin pitkästä aikaa tehdä aamupäiväretken Turun ympäristössä, kohteena Mietoistenlahti. Paksu aamusumu ei lupaillut hyvää mutta ajelin hiljalleen Mietoisiin ja päätin aloittaa homman kahvihetkellä kuppilassa sumun hälvenemistä odotellessa. Silakkarin parkkipaikka oli typötyhjä, siirryin rantaan puiden kätköön kamerani kanssa ja jäin odottamaan sumun hälvenemistä. Hanhet ja kurjet mekastivat lahdella ja runsaan tunnin odotuksen jälkeen alkoi näkyvyys parantua ja hiljalleen pääsi jopa muutamia mukavia kuvia laukomaan.

MERIHANHIA RIITTI !

Linnuista ei ollut puutetta – lahden perukassa hyöri n. 1300 merihanhea, n. 200 valkoposkihanhea, n. 400 suokukkoa, n. 20 kurkea, 3 ruskosuohaukkaa, 8 räyskää, 3 harmaahaikaraa, n. 100 töyhtöhyyppää jne. Merikotka kävi pari kertaa pelottamassa kaikki lentoon, yhtään lintuharrastajaa en nähnyt klo 13 mennessä jolloin hiippailin hiljaa pois. Taisivat lintuporukat joko pelästyä aamusumua tai kaikki olla Björkbodassa petoja staijaamassa…

HARMAAHAIKARA KALASTELI RANNAN TUNTUMASSA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.