Talvimyrskyä

Torstaina 25.1.2018 sade loppui aamulla mutta tuuli jatkui: koko päivän puhkui lounaasta 17-22 m/s! Taivas selkeni, aurinko paistoi ja lämpöä oli jopa 6 astetta. Käytettiin iso osa päivästä kuvaamiseen eteläkärjessä, pikainen kierros tehtiin myös itärannalla. Linnut jäivät tänään vähälle huomiolle, nähtiin mm. 8 lapasotkaa, naurulokki ja itäniityllä niittykirvinen. Iltapäivällä vietiin alumiinipaattimme satamaan, josta vene lähtee huomenaamulla m/s Eivorin kyydissä Korppooseen huoltoon.

myrsky_01_Korppoo_01_18

KOMEITA ITÄMEREN AALTOJA, JOISSA KALALOKIT MIELELLÄÄN SURFFAILIVAT

KOMEITA ITÄMEREN AALTOJA, JOISSA KALALOKIT MIELELLÄÄN SURFFAILIVAT

Perjantaina 26.1.2018 oli pilvistä ja lounaistuuli oli heikentynyt, nyt 8-11 m/s. Lämpöä oli 4 astetta. Staijia tunnin verran majakalla ja kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merilintuja näkyi mm. 13 lapasotkaa, naurulokki, alli, mustalintu, riskilä ja peräti 8 ruokkia – kaikki eteläniemen ohi länteen 1-3 yksilön porukoissa. Saarikierroksella löytyi mm. laulurastas, 2 punakylkirastasta, 15 räkättiä, punarinta, rautiainen, 3 peukaloista ja itärannalla nyt luotokirvinen. Kaikki lumet ovat hävinneet ja pajuissa on jo muutamia aukeavia silmuja. Illalla saareen saapui lintuja katsomaan mm. Joska Laine ja Pekka Leskelä.

KAUKAA OTETTU KUVA LUOTOKIRVISESTÄ...

KAUKAA OTETTU KUVA LUOTOKIRVISESTÄ…

...JA VÄHÄN LÄHEMPÄÄ NIITTYKIRVISESTÄ

…JA VÄHÄN LÄHEMPÄÄ NIITTYKIRVISESTÄ

Lauantaina 27.1.2018 oli vaihtelevaa keliä – pilvistä, sade- ja räntäkuuroja sekä iltapäivällä aurinkoa, länsituulta 10 m/s ja lämpöä 2 astetta. Staijia runsas tunti majakalla ja koko saaren komppaus. Lisäksi aamupäivällä osallistuimme Outin kanssa Pihabongaus-tapahtumaan, pihaltamme näkyi tunnin aikana 19 lajia. Mainittavimpia tänään olivat 2 allia, 13 lapasotkaa, 3 tukkakoskeloa, naurulokki ja hienosti satamalahden poikki itään päin lentäneet kaksi merisirriparvea 3+60 yksilöä! Lisäksi nähtiin avomeren puolella noin 30 merisirrin parvi eli päiväsumma oli 93 yksilöä. Satamalahden merisirrit osuivat oivallisesti pihabongaukseen. Saaresta löytyi mm. laulurastas, 2 punakylkirastasta, 7 tilheä, punarinta, rautiainen, 7 peukaloista ja niittykirvinen.

YKSI PUNARINTA VIIHTYY TALOMME LUONA

YKSI PUNARINTA VIIHTYY TALOMME LUONA

Sunnuntaina 28.1.2018 oli lähdettävä käymään mantereella. Koko aamupäivä satoi vettä ja tuuli navakasti (14 m/s) eteläkaakosta. Lämpöä oli 2 astetta. Ennen laivan lähtöä havaittiin mm. taivaanvuohi, niittykirvinen ja luotokirvinen. Matkalla mantereelle ei mainittavia havaintoja.

VANHA TALVIPUKUINEN NAURULOKKI VIIHTYY ITÄRANNALLA

VANHA TALVIPUKUINEN NAURULOKKI VIIHTYY ITÄRANNALLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.