Pikkurareja ja kuutteja

Toisena pääsiäispäivänä 2.4.2018 etelästä saapui koko Etelä-Suomeen lumisadealue ja Utössäkin pyrytti klo 11 alkaen koko loppupäivän. Tuuli oli navakkaa pohjoisesta, 10-15 m/s, ja lämpötila oli hiukan pakkasella. Aamulla käytiin itäosassa, muuten oltiin aika lailla kotinurkissa. Mainittavia havaintoja tänään olivat harmaahaikara, 2 lapasotkaa, naaras uivelo, lehtokurppa, 3 merisirriä, sepelkyyhky, kangaskiuru, peukaloinen, punatulkku ja hotellialueella edelleen viihtynyt naaraspukuinen mustaleppälintu. Varesvuon Markus ja Minna olivat iltapäivällä meillä pääsiäislounaalla. Riku Lumiaro saapui saareen lintuja(kin) katsomaan.

PÄÄSIÄISNARSISSIMME JOUTUIVAT KOVILLE LUMITUISKUSSA

PÄÄSIÄISNARSISSIMME JOUTUIVAT KOVILLE LUMITUISKUSSA

PEUKALOISTEN JOUKOSSA LIENEE SEKÄ TALVEHTINEITA ETTÄ JO MUUTTAVIAKIN

PEUKALOISTEN JOUKOSSA LIENEE SEKÄ TALVEHTINEITA ETTÄ JO MUUTTAVIAKIN

Tiistaina 3.4.2018 sää rauhoittui – pilvetöntä, lämpöä +2 astetta ja länsituulta 5-6 m/s. Kevään tuntua ja eiliset lumet sulivat vauhdilla. Staijia pari tuntia aamulla luotsiasemalla ja taas kompattiin koko saari. Merellä/muuttavana näkyi mm. 56 laulujoutsenta (8a), 2 harmaahaikaraa, 7 pilkkasiipeä, 2 lapasotkaa, ruokki, 3 merihanhea, selkälokki, 2 naurulokkia, 4 töyhtöhyyppää, 3 tylliä, kevään eka meriharakka ja eka kapustarinta ja 37 sepelkyyhkyä. Kello 8 aikaan löysin lounaasta saapuneesta pienestä haahkaparvesta +2kv koiras kyhmyhaahkan, joka pienen kiertelyn jälkeen laskeutui uimaan eteläkärjen ulkopuolelle haahkaparveen, jossa vaihtelevasti 200-300 yksilöä. Spekta ilahdutti muitakin ollessaan aamulla toista tuntia hyvin näkyvillä.

KYHMYHAAHKASTA EI SAATU ETÄISYYDEN TAKIA KUNNON KUVAA, TÄSSÄ SURKEA SKOUPPIKUVA KAUKOPUTKELLANI

KYHMYHAAHKASTA EI SAATU ETÄISYYDEN TAKIA KUNNON KUVAA, TÄSSÄ SURKEA SKOUPPIKUVA KAUKOPUTKELLANI

Länsipuolen luodoilla ruokaili aamulla 40 merisirrin parvi ja saaresta löytyi mm. punakylkirastas, kulorastas, luotokirvinen, punarinta, 6 peukaloista, pajusirkku, kangaskiuru ja eteläkärjessä viihtynyt naaras mustaleppälintu. Erikoinen tapaus oli myös Outin kanssa löytämämme hallin kuutti, joka oli keskellä itäniittyä matkalla majakan suuntaan. Eksynyt kuutti siirrettiin myöhemmin avoveteen Kesnäsin rannasta.

kuutti_02_Korppoo_04_18

EKSYNYT KUUTTI TOIMITETTIIN RIKU LUMIARON YM TOIMESTA TAKAISIN RANNALLE

EKSYNYT KUUTTI TOIMITETTIIN RIKU LUMIARON YM TOIMESTA TAKAISIN RANNALLE

Keskiviikkona 4.4.2018 aamulla paistoi hetken aurinko, kunnes lännestä lähestyvä saderintama levisi taivaalle, vesisade tosin alkoi vasta myöhään iltapäivällä. Kaakkoistuuli oli reipasta 9-11 m/s ja lämpötila 2 astetta. Staijia runsas tunti ja kevyttä kiertelyä, lähinnä itäosassa ja kyläalueella. Mainittavimmat muuttohavainnot olivat 35 kanadanhanhea (2a), 18 ruokkia, 7 mustalintua ja 20 sepelkyyhkyä. Länsipuolen luodoilla piipersi 2 merisirriä ja Kobbanilla istuskeli päivällä huuhkaja. Saaressa havaittiiin mm. ristisorsa (vasta 2. tänä keväänä), uivelo, 5 lapasotkaa, 4 haapanaa, 3 töyhtöhyyppää, 2 peukaloista, 6 punarintaa, 2 hippiäistä, 4 punakylkirastasta, kevään ekat 4 västäräkkiä, nokkavarpunen, kangaskiuru ja sekä hotellilla että eteläkärjessä naaraspukuinen mustaleppälintu. Peippoja saapui tänään mereltä muutamia satoja. Illansuussa saareen rantautui lintuväkeä mm. Kalle Lindeman ja Kari Vuorinen vaimoineen.

MUSTALEPPÄLINTUJA ON OLLUT PÄIVITTÄIN, VARMAAN PARI ERI YKSILÖÄ

MUSTALEPPÄLINTUJA ON OLLUT PÄIVITTÄIN, VARMAAN PARI ERI YKSILÖÄ

HUUHKAJA NÄYTTÄYTYY SILLOIN TÄLLÖIN MYÖS PÄIVÄSAIKAAN KOBBANEILLA - KUVA OTETTU PÄÄSAARELTA

HUUHKAJA NÄYTTÄYTYY SILLOIN TÄLLÖIN MYÖS PÄIVÄSAIKAAN KOBBANEILLA – KUVA OTETTU PÄÄSAARELTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.