Utön kulkurajoitukset 15.4.-31.7.

Utössä on 15.4. alkanut vuosittainen lintujen pesimä- ja ruokailualueiden rauhoitus, joka koskee erityisesti eteläniemeä (Kesnäs) sekä itäniityn (Österäng) ranta-alueita. 15.4.-31.7. välisenä aikana eteläniemen kärjen kallioille voi mennä helikopterikentän vierestä lähtevää hiekkatietä pitkin ja tulla samaa tietä takaisin. Rantoja pitkin ei pidä lainkaan kulkea. Alueesta muistutetaan myös niemen tyvellä olevilla kahdella taululla.

ETELÄNIEMEN, KESNÄSIN, INFOTAULU

ETELÄNIEMEN, KESNÄSIN, INFOTAULU

Itärannalle voi mennä niityn pohjoisreunaa kulkevaa polkua pitkin ns. puupenkkien luo, josta rantaa voi tarkkailla. Sen edemmäs ei tule 15.4. alkaen mennä eikä rantaa pitkin lainkaan kulkea – ei myöskään ruovikkoalueen läpi (jossa mm. luhtakana pitää paraikaa reviiriään). Tästäkin alueesta muistutetaan kyltein rannan pohjois- ja eteläpäässä.

NS. PUUPENKKIEN LUOTA NÄKEE NÄIN HYVIN ITÄRANNALLE, JONNE EI PIDÄ MENNÄ KULKEMAAN

NS. PUUPENKKIEN LUOTA NÄKEE NÄIN HYVIN ITÄRANNALLE, JONNE EI PIDÄ MENNÄ LAINKAAN KULKEMAAN

Näillä rajoituksilla turvaamme paitsi lintujen pesimärauhaa, myös lukuisten muuttavien lintujen mahdollisuuden ruokailla rauhassa rannalla. Kaikille riittää myös tällä tavalla jotain katsottavaa, kun rannoilta ei peloteta lintuja pois! Kiitos kaikille etukäteen ohjeiden noudattamisesta.

PUNAISELLA MERKITYT RANTA-ALUEET PARHAITEN TURVAAVAT LINNUILLE PESIMÄ- JA RUOKAILURAUHAN.

PUNAISELLA MERKITYT RANTA-ALUEET PARHAITEN TURVAAVAT LINNUILLE PESIMÄ- JA RUOKAILURAUHAN.

Tarkemmat tiedot löytyvät BirdLifen sivuilta:
https://www.birdlife.fi/wp-content/uploads/2016/03/ohjeita-linturetkeilysta-utossa.pdf

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.