Sumut hidastavat muuttoa

Maanantaina 23.4.2018 tuuli oli kääntynyt kaakkoon ja voimistui päivän aikana 4-12 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja illalla alkoi lounaasta vesisade. Lämpöä oli vain 6 astetta. Aamustaijilla ei tapahtunut paljoakaan, koska merellä oli sumua – päivällä vähän selkeni ja saari kierrettiin. Nähtiin mm. harmaahaikara, 11 metsähanhea, 2 valkoposkihanhea, 8 ruokkia, 2 lapasorsaa, pikkukuovi, 40 isokuovia, 6 valkovikloa sekä merikotkien lisäksi petolintuja kalasääski, sinisuohaukka, ampuhaukka, kevään eka nuolihaukka, tuulihaukka ja varpushaukka. Luodoilla ja itärannalla oli tänään yhteensä 25 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. ristisorsa, 2 mustakurkku-uikkua, kapustarinta edelleen, ääntelevä luhtakana, kangaskiuru sekä kevään ekat hernekerttu ja leppälintu. Päivällä lähtivät mantereelle Kaunisto ja Kaisa Kivinen, saareen saapuivat Marita ja Jouni Tittonen sekä Kuusiston Kimmo.

PARI MUSTAKURKKU-UIKKUA SAAPUI SAUNALAHDELLE

PARI MUSTAKURKKU-UIKKUA SAAPUI SAUNALAHDELLE

UUSIN TURUSSA RAKENNETTU RISTEILYALUS, MEIN SCHIFF 1, PUSKUTTI SAAREN OHI PALATESSAAN KOEAJOLTA ITÄMERELTÄ

UUSIN TURUSSA RAKENNETTU RISTEILYALUS, MEIN SCHIFF 1, PUKSUTTI SAAREN OHI PALATESSAAN KOEAJOLTA ITÄMERELTÄ

Tiistaina 24.4.2018 aamu oli sumuisen utuinen mutta myöhemmin selkeni kohtalaiseksi näkyvyydeksi. Tuuli oli lounaasta 6-9 m/s ja lämpöä oli päivällä 7 astetta, puolipilvistä. Staijia pari tuntia ja koko saaren kierros. Nähtiin mm. kuikka, 2 valkoposkihanhea, harmaahaikara, silkkiuikku, 6 jouhisorsaa, 39 pilkkasiipeä, 12 ruokkia, 7 isokuovia, valkoviklo, metsäviklo ja 4 merikihua. Petolintuja havaittiin sinisuohaukka, tuulihaukka, varpushaukka sekä kalasääski ja illalla itäniityllä lenteli suopöllö. Merisirrejä oli tänään näkyvillä 13, joista 6 itärannalla. Saaressa nähtiin myös mm. mustakurkku-uikku, ristisorsa, lehtokurppa, 2 käenpiikaa, 2 kangaskiurua, hernekerttu, 3 mustapääkerttua, leppälintu, lapinsirkku, pensastasku, haarapääsky, 3 luotokirvistä ja nokkavarpunen. Saunaamme kytkettiin tänään vedet talven jälkeen ja iltahan kului mukavasti futismatsin äärellä.

HAAHKAT ALKAVAT NOUSTA MAIHIN MAHDOLLISIA PESÄPAIKKOJA KATSASTAMAAN

HAAHKAT ALKAVAT NOUSTA MAIHIN MAHDOLLISIA PESÄPAIKKOJA KATSASTAMAAN

Keskiviikkona 25.4.2018 oli aamu jälleen sumuinen ja utuinen, myöhemmin selkeni, mutta merimuutto oli kovin vaisua. Saari kierrettiin, sää oli puolipilvinen, lämpöä 7 astetta ja tuuli puhalsi aluksi lännestä, myöhemmin etelästä 7-8 m/s. Nähtiin mm. 6 kuikkaa, 2 kaakkuria, 1 gavia, 3 silkkiuikkua, 2 laulujoutsenta, 14 ruokkia, valkoviklo ja vuoden ekat 3 pikkulokkia. Merisirrejä oli tänään taas 22, joista 6 itärannalla. Saaressa havaittiin ristisorsa, 2 koiras harmaasorsaa, lehtokurppa, tuulihaukka, 2 käenpiikaa, 2 mustapääkerttua, pensastasku, 3 kangaskiurua, pajulintu ja naaraspukuinen mustaleppälintu. Yllättävän niukasti on pikkulintuja saaressa. Tittoset lähtivät iltapäivällä mantereelle, Sanni Kostiainen saapui saareen lintuja kuvaamaan.

RAUTIAISTEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

RAUTIAISTEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

SAARESSA KÄVÄISI ERIKOISEN VÄRINEN PUNAKYLKIRASTAS

SAARESSA KÄVÄISI ERIKOISEN VÄRINEN PUNAKYLKIRASTAS

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.