Keskikesän meininkiä

Maanantaina 9.7.2018 sää muuttui – pohjoistuuli hellitti (4-7 m/s), lämpötila kohosi 20 asteeseen ja totutusti oli aurinkoista. Staijia tunti aamulla, lisäksi kevyttä komppailua kyläalueella ja itäosassa. Lintuja vaihteeksi aika niukasti liikkeellä, mainittavia 4 ruokkia, pikkukuovi, valkoviklo, suosirri, 5 tervapääskyä, kultarinta, 3 pikkukäpylintua ja jälleen kirjosiipikäpylintu: komea koiras lensi äännellen matalalla aivan talomme vierestä kadoten lammashaan leppien kätköihin. Satama alkaa olla aika piukassa huviveneitä – keskikesän fiilistä.

TAIVAANVUOHI JA LIRO OVAT MUUTTOMATKALLA ETELÄÄN

TAIVAANVUOHI JA LIRO OVAT MUUTTOMATKALLA ETELÄÄN

Tiistaina 10.7.2018 oli kesälomailijan ilma: pääosin aurinkoista, tyventä-NW 3 m/s, +23 astetta. Staijailin aamulla tunnin ja kiersin itäosan, muuten kotosalla puuhastelua ja veneiden tähystelyä. Lintuja näkyi mm. 17 ruokkia, 2 tervapääskyä, pikkukuovi, 5 suosirriä, 3 pikkukäpylintua, kultarinta ja laulava ryti- ja luhtakerttunen – biotoopit vaan ”väärinpäin”, edellinen kirsikkapensaikossa saunamme luona ja jälkimmäinen itärannan ruovikossa. Outi saapui päivällä saareen.

RYTIKERTTUNEN LAULOI EDELLEEN SAUNALLAMME

RYTIKERTTUNEN LAULOI EDELLEEN SAUNALLAMME

Keskiviikkona 11.7.2018 jatkui kaunis ilma: lähes pilvetöntä, heikkoa itätuulta ja 19 astetta lämpöä. Satama piukassa veneitä. Aamulla staijitunti luotsiasemalla ja itäosien kierros tehtiin – nähtiin mm. 9 ruokkia, 13 mustalintua, 3 liroa, suosirri, pikkukuovi, kultarinta ja 9 pikkukäpylintua. Varesvuon Markus ja Minna saapuivat saareen ja istuttiinkin meillä yhdessä iltapäivää aina illan futismatsiin saakka. Tarjoilukin pelasi…

KALATIIRA ON UTÖSSÄ HYVIN HARVALUKUINEN, TAITAA OLLA KUITENKIN 1 PESIVÄ PARI

KALATIIRA ON UTÖSSÄ HYVIN HARVALUKUINEN, TAITAA OLLA KUITENKIN 1 PESIVÄ PARI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.