Pientä piristymistä lintumaailmassa ja turistirynnistystä

Maanantai 16.7.2018 oli yhä pilvetön ja lämmin (27 astetta), heikkoa pohjoistuulta. Staijia vajaa 2 tuntia aamulla luotsiasemalla ja itäosan kierros tuottivat mm. 21 ruokkia, 11 mustalintua, 15 merihanhea, räyskän, 2 valkovikloa, liron, 6 tervapääskyä, 10 pikkukäpylintua, törmäpääskyn ja vielä laulavan luhtakerttusen itärannan ruovikossa. Saareen saapui tänään lomailemaan sekä lintuja kuvaamaan ja katsomaan Janne Heinonen vaimonsa Tanjan kanssa ja Risto Nevanlinna vaimoineen.

HAARAPÄÄSKYJÄ PESII UTÖSSÄ USEITA PAREJA

HAARAPÄÄSKYJÄ PESII UTÖSSÄ USEITA PAREJA

Tiistaina 17.7.2018 sää lämpeni edelleen – nyt enimmillään jo 28,8 astetta, pilvetöntä ja heikkoa koillistuulta. Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla Nevanlinnan kanssa ja päivällä käytiin Outin kanssa veneretkellä Bokullan alueella. Bokulla örenillä näkyi naaras ristisorsa, mutta pesiviä pikkutiiroja ei ilmeisesti tänä vuonna ole – ei ainakaan nähty. Bokullassa oli mm. pikkukuovi, suokukko ja valkoviklo ja Outi kävi uimassa jo vähän leväpitoisessa vedessä…

NAARAS RISTISORSA JA BOKULLAN LOISTO

NAARAS RISTISORSA JA BOKULLAN LOISTO

Pääsaaressa nähtiin tänään mm. 2 kuikkaa, 11 harmaahaikaraa, 23 ruokkia, 7 mustalintua, 35 merihanhea, 18 liroa, 2 valkovikloa, törmäpääsky, 8 tervapääskyä, käki ja syksyn eka käpytikka.

TÄNÄÄN SAIN POSTISSA HANDBOOK OF THE BIRDS OF WESTERN PALEARTIC-KIRJASARJAN 2 EKA VOLYYMIÄ - HIENOA! SAINKIN KIRJAT ILMAISEKSI, KOSKA NIISSÄ ON MYÖS MEIKÄLÄISEN OTTAMIA LINTUKUVIA (11 kpl)

TÄNÄÄN SAIN POSTISSA HANDBOOK OF WESTERN PALEARTIC BIRDS-KIRJASARJAN KAKSI EKA VOLYYMIÄ – HIENOA! SAINKIN KIRJAT ILMAISEKSI, KOSKA NIISSÄ ON MYÖS MEIKÄLÄISEN OTTAMIA LINTUKUVIA (11 kpl)

Keskiviikkona 18.7.2018 oli auringonporotusta, 27 lämpöastetta ja kohtalaista (5-8 m/s) itätuulta. Tuuli onneksi vähän viilensi. Staijia aamulla pari tuntia Riston kanssa ja myöhemmin tehtiin kyläalueen sekä itäosan kierros. Mereltä mainittavia olivat mm. harmaahaikara, 42 ruokkia, 24 mustalintua ja klo 06.55 eteläpuolitse riskilän seurassa kaakkoon lentänyt etelänkiisla. Kahlaajia oli hieman enemmän kuin aiemmin, nyt 2 isokuovia, 2 suosirriä, 18 liroa, 5 valkovikloa, 6 mustavikloa, 2 metsävikloa, suokukko ja töyhtöhyyppä. Saaressa nähtiin myös mm. räyskä, 3 tervapääskyä, törmäpääsky, käki, ainakin 6 käpytikkaa ja syksyn eka tuulihaukka. Saaressa oli ”valtavasti” turisteja, useita satoja, ja mm. kaupassa kassajono kiemurteli ulos saakka. Emme muista näin isoa ihmismäärää saarella aiemmin nähneemmekään. No, hyvä vaan että ainakin kauppamme menestyy! Heinoset ja Nevanlinnat lähtivät illansuussa mantereelle, saareen saapui lintuja katsomaan Jyrki Erikäinen.

PILKKASIIPIPOIKUEITA ON NÄKYNYT PARI KAPPALETTA

PILKKASIIPIPOIKUEITA ON NÄKYNYT PARI KAPPALETTA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.