Hellettä ja lintuniukkuutta

Maanantaina 23.7.2018 sama korkeapaine jyllää – lähes pilvetöntä, 24 astetta, heikkoa (3-5 m/s) lounaistuulta. Staijia runsas tunti ja kevyttä kiertelyä lähinnä itäosassa. Nähtiin mm. ruokki 9, pikkukuovi 6, suosirri 3, metsäviklo, valkoviklo 8, liro 14 ja tuulihaukka 2. Saaressa oli myös käki, käpytikka, kultarinta, rytikerttunen, luhtakerttunen ja pikkukäpylintu.  Linni, Liina ja pikku-Viljami tulivat meille kyläilemään ja Petro Pynnönen & perhe lähtivät saaresta mantereelle.

EKAT SYYSMUUTTAVAT TUULIHAUKAT OVAT SAAPUNEET ULKOSAARILLE

EKAT SYYSMUUTTAVAT TUULIHAUKAT OVAT SAAPUNEET ULKOSAARILLE

Tiistaina 24.7.2018 helle jatkui – 25 astetta, olematon tuuli (länsi 3 m/s) ja pilvetöntä. Staijia aamulla pari tuntia ja itäpäässä käynti, muuten vieraiden kanssa oleskelua. Lintuja nähtiin niukasti – mm. 26 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, 2 tuulihaukkaa, 2 käkeä, taivaanvuohi, 6 valkovikloa, 2 metsävikloa, 26 liroa, 4 pikkukuovia, 2 suosirriä, kultarinta, luhtakerttunen ja rytikerttunen.

RISKILÄT OVAT EDELLEEN PESÄPAIKOILLAAN

RISKILÄT OVAT EDELLEEN PESÄPAIKOILLAAN

Keskiviikko 25.7.2018 oli taas tukahduttava hellepäivä. Lämpöä oli 26 astetta, heikkoa tuulta ja pilvetöntä. Retkeily jäi minimiin, aamulla sentään runsaan tunnin meristaiji, mutta linnut ovat lähes kateissa. Nähtiin mm. 12 ruokkia, räyskä, 5 harmaahaikaraa, 4 valkovikloa, 4 liroa, 2 käpytikkaa, käki ja rytikerttunen. Hyvärisen Ismo ja Sari lähtivät jatkamaan kesälomamatkaansa, Linni, Liina ja Viljami lähtivät illalla mantereelle, ja Varesvuon Markus ja Minna saapuivat saareen.

JOKUNEN TERVAPÄÄSKY NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

JOKUNEN TERVAPÄÄSKY NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

TAVI ON PESINYT SAARESSA

TAVI ON PESINYT SAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.