Etelänpäiväkiitäjiä

Maanantaina 6.8.2018 palasimme Outin kanssa Utöhön. Aamulla ajeltiin Nauvoon kaffelle ja vähän kauppaankin. M/s Eivorille kertyi vielä yllättävän paljon väkeä, vaikka lomakausi alkaa olla ohi. Utöhön tulivat lintureissulle Saarnion Japi ja Tarja. Päivä oli pääosin aurinkoinen, luoteistuuli puhalsi 7-10 m/s ja lämpöä oli 20 astetta. Helle on hetkeksi hellittänyt. Matkalla ei näkynyt merikotkia ja 4 harmaahaikaraa kummempaa ja perillä Utössä aika kului lähinnä keittiön hana- & tiskipöytäremppamme siivouspuuhassa. Itärannalla nähtiin tältä kesältä tuttuja kahlaajia – liro, 7 valkovikloa ja 3 töyhtöhyyppää, kylällä lenteli varpushaukka. Illalla itärannalla oli näkynyt 2 keltavästäräkkiä, syksyn ekat.

VALKOVIKLOJA RIITTÄÄ

VALKOVIKLOJA RIITTÄÄ

Tiistaina 7.8.2018 oli jälleen lähes pilvetöntä, heikkoa länsituulta ja lämpöä 23 astetta. Staijia vajaa pari tuntia aamulla luotsiasemalla ja iltapäivällä kiertelimme pitkästä aikaa eteläniemellä. Itärannalla ei tullut tänään käytyä. Nähtiin mm. 10 ruokkia, 3 merikihua, 3 valkovikloa, mustaviklo, suosirri, 7 isosirriä, isokuovi, suokukko, 2 törmäpääskyä, varpushaukka, 2 käkeä, 2 käpytikkaa ja 2 luotokirvistä. Kaksi huuhkajaa istuskeli illalla Kobbanilla. Päivä kului mm. etelänpäiväkiitäjiä havainnoidessa – saaressa oli ainakin 8 eri yksilöä, joista jokunen kuvakin syntyi.

ETELÄNPÄIVÄKIITÄJÄT OVAT ILMESTYNEET UTÖHÖN

ETELÄNPÄIVÄKIITÄJÄT OVAT ILMESTYNEET UTÖHÖN

Keskiviikkona 8.8.2018 kesä jatkui – lähes pilvetöntä ja lämmintä (23 astetta), etelätuulta 7-9 m/s. Staijia taas pari tuntia aamulla, lisäksi kierrettiin kyläalue, Enskär ja itäosa. Nähtiin mm. ruokki, 7 mustalintua, 6 harmaahaikaraa, 7 valkovikloa, käpytikka, törmäpääsky ja mainittavimpana 2 pulmussirriä aamulla eteläpuolen luodoilla. Yrityksistä huolimatta emme Outin kanssa tänään löytäneet kuin yhden etelänpäiväkiitäjän (omalla pihalla).

NUORIA KÄPYTIKKOJA LIIKKUU PIENIÄ MÄÄRIÄ - KOIVUT ALKAVAT JO RUSKISTUA VEDEN PUUTTEESSA

NUORIA KÄPYTIKKOJA LIIKKUU PIENIÄ MÄÄRIÄ JA KOIVUT ALKAVAT JO RUSKISTUA VEDEN PUUTTEESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.