Hiljaisempia lintupäiviä

Maanantaina 10.9.2018 oli jo toinen hiljainen lintupäivä. Sää oli puolipilvinen, etelätuulta 5-11 m/s ja lämpöä 20 astetta. Illalla lännestä lähestyi sadealue. Staijia ja saarikomppausta, mutta saalis ei ollut kovin ihmeellinen: 32 mustalintua, Utössä harvinainen punasotka (muuttava etelään, vuoden eka), 3 harmaahaikaraa, 18 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, isokuovi, liro, mustapääkerttu ja lapinsirkku. Vikmanin Reiska ja Hanna lähtivät päivällä mantereelle ja Outi saapui saareen.

HARMAAHAIKARA LYMYILEE ITÄRANNALLA

HARMAAHAIKARA LYMYILEE ITÄRANNALLA

Tiistaina 11.9.2018 oli kolmas vaatimaton lintupäivä – muutto seis ja saari oli varsin tyhjä. Yöllä ukkosrintama pyyhkäisi saaren yli, päivällä oli pilvipoutaa ja illalla taas vesisadetta ja navakkaa (12-15 m/s) lounaistuulta. Runsas tunti staijia ja kylän sekä Enskärin komppaus. Nähtiin mm. kuikka, 8 mustalintua, 3 harmaahaikaraa, 11 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, mehiläishaukka ja 4 mustapääkerttua.

HAARAPÄÄSKYJÄ NÄKYY EDELLEEN PÄIVITTÄIN

HAARAPÄÄSKYJÄ NÄKYY EDELLEEN PÄIVITTÄIN

Keskiviikkona 12.9.2018 yöllisen vesisateen jälkeen päivä oli puolipilvinen, mutta kovatuulinen: länsilounaista tuulta 14-18 m/s (puuskissa yli 20), lämpöä oli 17 astetta. Tuulen takia vain lyhyt aamustaiji majakalla, lisäksi kierrettiin saaren itäosat. Lintuja edelleen niukasti, tällä tuulella ei juuri täydennystä saavu. Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 2 jouhisorsaa, 11 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, nuolihaukka ja kahlaajia valkoviklo, isokuovi, tylli ja nuori punakuiri. Varesvuon Markus ja Minna saapuivat iltapäivällä saareen.

JOUHISORSIA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

JOUHISORSIA NÄKYY SILLOIN TÄLLÖIN

HIPPIÄISTEN SYYSMUUTTO ON KÄYNNISSÄ

HIPPIÄISTEN SYYSMUUTTO ON KÄYNNISSÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.