Amerikankurmitsaa bongaamassa

Maanantaina 15.10.2018 nautimme Outin kanssa rauhassa aamupalan Turun kodissamme, kunnes lähdimme klo 09.30 aikoihin ajelemaan kohti Kemiönsaarta, bongaamaan Björkbodan pelloilta siellä jo lähes 2 viikkoa viihtynyttä 1kv amerikankurmitsaa. Nurmen Tarpin hieno löytö! Päivä oli aurinkoinen, reipasta etelätuulta ja lämpöä 14 astetta. Saapuessamme perille amerikankurmitsa makoili 9 kapustarinnan kanssa mulloksella Skinnarvikintien eteläpuolella eli hankalassa vastavalossa, kuvaamisen kannalta myös turhan kaukana. Väkeä tuli ja meni, tuttuja mm. Vikmanin Reiska ja Järvisen Hanna, Alhon Pekka ja Majaniemen Eino – lintu jaksaa edelleen kiinnostaa.  Parvi pysytteli sitkeästi samalla paikalla aika passiivisena ja niinpä käytiin Reiskan ja Hannan kanssa välillä kahvillakin.

LASKEUTUNEENA AMERIKANKURMITSA PYSYTTELI KOKO AJAN TURHANKIN KAUKANA KUVAAMISTA AJATELLEN

LASKEUTUNEENA AMERIKANKURMITSA PYSYTTELI KOKO AJAN TURHANKIN KAUKANA KUVAAMISTA AJATELLEN

Odottelun aikana nähtiin myös jonkin verran petoja, mm. piekana, pari hiirihaukkaa, 3 varpushaukkaa, 2 ampuhaukkaa, 5 merikotkaa ja nuori maakotka. Vasta myöhään iltapäivällä kurmitsaparvi lähti lentoon, mutta laskeutui entistä kauemmas vastavaloon. Vaihdettiin itse kuitenkin paikkaa myötävalon puolelle ja onneksi parvi sittemmin lenteli pari kertaa, niin että saatiin edes jonkinmoisia lentokuvia. Takaisin Turkuun lähdettiin vasta klo 17 aikoihin, ”hoitui” nyt sentään itselleni WP-kuvapinnaksi no 560…:). Lisää amerikankurmitsakuviani löytyy täältä.

amerikankurmitsa_09_Kemionsaari_10_18

YLÄKUVASSA AMERIKANKURMITSA TOISEKSI ALIMPANA, ALAKUVASSA PUOLESTAAN OIKEANPUOLIMMAISIMPANA. LINTU ON KAPUSTARINTOJA VÄHÄN PIENEMPI. SOLAKAMPI, KAPEASIIPISEMPI, HARMAAMPI JA HYVÄ LAJI TUNTOMERKKI OVAT HARMAAT KAINALOT.

YLÄKUVASSA AMERIKANKURMITSA TOISEKSI ALIMPANA, ALAKUVASSA PUOLESTAAN OIKEANPUOLIMMAISIMPANA. LINTU ON KAPUSTARINTOJA VÄHÄN PIENEMPI. SOLAKAMPI, KAPEASIIPISEMPI, HARMAAMPI JA HYVÄ LAJITUNTOMERKKI OVAT HARMAAT KAINALOT.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.