Myrskytuulia

Maanantaina 29.10.2018 tuuli taas kovaa: itätuulta aamulla 12-15 ja illalla 18-21 m/s. Aamulla ja aamupäivällä tuli räntäkuuroja, muuten oli puolipilvistä ja 4 astetta lämmintä. Staijia aamulla pari tuntia luotsiaseman suojassa, mutta voimakas väreily oli taas kiusana. Kiersin lähinnä kyläaluetta, vähän toki muuallakin. Mainittavia havaintoja olivat laulujoutsen, 3 haapanaa, 7 naakkaa, kanahaukka, 2 varpushaukkaa ja piekana, joka saalisti talitiaisen Patteriniemeltä – söi saman tien tiaisen, tosin varisten häiritessä ateriointia. Saaressa näkyi myös mm. 2 jänkäkurppaa, 8 tilheä, kangaskiuru, pikkuvarpunen, kuusitiainen ja 1kv tundraurpiainen. Saareen saapui luontokuvaaja Jaakko Ruola.

MUUTAMA PEUKALOINEN NÄKYY EDELLEEN JOKA PÄIVÄ

MUUTAMA PEUKALOINEN NÄKYY EDELLEEN JOKA PÄIVÄ

Tiistaina 30.10.2018 jatkui myrskyinen keli – nyt riuhtoi kaakkoistuulta 18-23 m/s koko päivän! Pilvistä, mutta sadetta niukasti, lämpötila nousi 6 asteeseen. Staiji jäi tänään väliin, mutta kiersin tuulessa ponnistellen koko saaren eteläniemeä lukuun ottamatta. Näkyi mm. 2 jänkäkurppaa, taivaanvuohi, kangaskiuru, kiuru, 4 niittykirvistä, 3 keltasirkkua ja 2 pikkuvarpusta. Vaisua on, mutta ehkä jos tuuli lähipäivinä rauhoittuisi, niin jotain uuttakin voisi vielä tulla saareen.

MEIDÄN SAUNALLA ON NÄYTTÄYTYNYT EPÄTAVALLISEN TUMMAN VÄRINEN TALITIAINEN

MEIDÄN SAUNALLA ON NÄYTTÄYTYNYT EPÄTAVALLISEN TUMMAN VÄRINEN TALITIAINEN

BÅDANILLA PYSYTTELI MUUTAMA MERIMETSO KOVASTA MERENKÄYNNISTÄ HUOLIMATTA

BÅDANILLA PYSYTTELI MUUTAMA MERIMETSO KOVASTA MERENKÄYNNISTÄ HUOLIMATTA

Keskiviikkona 31.10.2018 jatkui kova tuuli, nyt puhkui etelästä 12-17 m/s koko päivän. Aamulla oli pilvistä ja utuista, iltapäivällä hetken aurinkoa ja lämpöä 10 astetta. Staijia runsas tunti ja likimain koko saari tuli kompattua. Havaintoja olivat mm. 158 muuttavaa pikkulokkia, 2 laulujoutsenta, 19 haapanaa, 3 tavia, varpushaukka, taivaanvuohi, lehtokurppa ja jänkäkurppa. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kangaskiuru, 2 kiurua, 7 niittykirvistä, 2 pikkuvarpusta ja itärannalla hetken aikaa ruokaillut naaraspukuinen mustaleppälintu – katosi Kattrumpanin tornin suuntaan. Iltapäivällä saapuivat Outi sekä Varesvuon Markus ja Minna, Ruolan Jaakko ja Pyykön Minna lähtivät mantereelle.

pikkulokki_02_Korppoo_10_18

PIKKULOKKEJA MUUTTI TÄNÄÄN HIENOSTI

PIKKULOKKEJA MUUTTI TÄNÄÄN HIENOSTI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.