Lintulaskentaa ja kalakisajuhlaa

Torstaina 1.11.2018 oli pitkästä aikaa kaunis syyspäivä. Aamun lounaistuuli 7 m/s tyyntyi kokonaan illaksi, taivas oli puolipilvinen ja lämmintä oli 10 astetta. Tosi mukava ulkoiluilma. Kierrettiin huolellisesti koko saari ja staijattiin kolme tuntia merelle – tuloksena oli 55 lajia syyslaskentaan. Merellä nähtiin mm. 270 allia, 10 mustalintua, 9 ruokkia, 3 haahkaa, tavi, 5 haapanaa, 3 pikkulokkia ja satamalahdelle oli ilmestynyt 4 lapasotkaa. Saaressa nähtiin mm. varpushaukka, huuhkaja (illalla Kobbanilla), taivaanvuohi, isolepinkäinen ja länsipuolen luodoilla 11 merisirriä. Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. kangaskiuru, 15 punarintaa, 12 peukaloista, tiltaltti, 13 niittykirvistä, 15 tilheä, 3 pikkuvarpusta, mustapääkerttu ja tundraurpiainen. Illalla saareen saapui lisää väkeä, orneja Ismo Hyvärinen, kuvaajia Seppo Pöllänen.

TILTALTTI ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

TILTALTTI ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

Perjantaina 2.11.2018 oli utuista ja sumuista, tihkusadettakin. Tuuli oli etelälounaasta 8-10 m/s ja lämpöä 10 astetta. Vähän kiertelyä ja enemmän kotihommia & kyläilyä. Nähtiin mm. 8 haapanaa, 2 taivaanvuohta, kangaskiuru, 4 kiurua, 8 niittykirvistä, 43 tilheä, 12 peukaloista, 15 punarintaa, mustapääkerttu, isolepinkäinen, mustavaris, tundraurpiainen ja nokkavarpunen. Hyvärinen näki myös ylilentävän tunturikiurun. Saareen saapuivat lintureissulle Järvisen Mikko ja Sintosen Antti.

PARI PIKKUVARPUSTA VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

PARI PIKKUVARPUSTA VIIHTYY VIELÄ SAARESSA

Lauantaina 3.11.2018 oli puolipilvistä, lounaistuulta 7-8 m/s ja lämpöä 8 astetta sekä erinomainen näkyvyys. Staijia noin neljä tuntia ja koko saaren komppaus. Nähtiin merellä mm. gavia, 825 allia, 7 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, 7 ruokkia ja Bådanilla 18 merisirriä. Petolintuja havaittiin merikotkien lisäksi piekana, kanahaukka ja 3 varpushaukkaa sekä Kobbanilla huuhkaja. Komppaamalla löytyi myös taivaanvuohi, kangaskiuru, 12 niittykirvistä, luotokirvinen, 11 peukaloista, 2 rautiaista, 12 punarintaa, 4 laulurastasta, mustapääkerttu, tiltaltti, isolepinkäinen, mustavaris ja pulmunen. Saaressa tänään pidetyt perinteiset Utön kalakisat ja niihin liittyvä pöhinä veivät ison osan päivästä, mukavaa touhua. Illan yhteinen kalasoppa Hembygdsgårdilla tanssien ryydittämänä vain lisäsivät vauhdikasta pyhäinpäivän meininkiä.

ISOKOSKELOITA ALKAA SAAPUA MANTEREEN SUUNNALTA TALVEHTIMAAN UTÖHÖN

ISOKOSKELOITA ALKAA SAAPUA MANTEREEN SUUNNALTA TALVEHTIMAAN UTÖHÖN

Sunnuntaina 4.11.2018 oli aurinkoista, lämpöä 9 astetta ja 7-10 m/s lounaistuulta. Näkyvyys oli hyvä. Staijia lähes 4 tuntia ja saari kierrettiin, Kesnäs vähän huonommin. Merellä nähtiin mm. 980 allia, haahka, 5 mustalintua, 4 pilkkasiipeä, 13 riskilää, 6 ruokkia ja merisirrejä n. 100 Grimsörarnan suunnassa lennossa plus 1 muuttava ja 3 lähiluodoilla. Saaresta mainittavia olivat isolepinkäinen, huuhkaja, kangaskiuru, 14 niittykirvistä, 11 peukaloista, rautiainen, 24 tilheä, 2 laulurastasta, tiltaltti, nokkavarpunen ja pulmunen. Lämmin etelälounainen virtaus selvästi pidättelee loppusyksyn muuttoa. Mantereelle lähti paljon väkeä, mm. Outi ja lintumiehistä Hyvärinen ja Sintonen.

sinitiainen_06_Korppoo_10_18

SINITIAISIA ON LUKUISASTI SEKÄ MAASTOSSA ETTÄ RUOKINNOILLA

SINITIAISIA ON LUKUISASTI SEKÄ MAASTOSSA ETTÄ RUOKINNOILLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.