Lisää lintuja ja ”ruskotiltaltti”

Maanantaina 5.11.2018 oli pilvistä, etelätuulta 7 m/s ja lämpöä 8 astetta. Hyvä näkyvyys merelle ja staijattiinkin noin 3 tuntia, plus koko saari kierrettiin. Merellä nähtiin mm. kuikka, 5 haapanaa, 180 allia, 18 mustalintua, 2 naurulokkia ja Bådanilla noin 55 merisirriä. Aamulla klo 08.35 koillisesta saapui 1kv pikkukajava, joka jäi yli puoleksi tunniksi saalistelemaan kalalokkiparveen saaren eteläkärjen ulkopuolelle. Aina yhtä hieno laji, vaikka tämä oli jo neljäs rissa Utössä tänä vuonna. Saaressa nähtiin mm. kangaskiuru, 7 niittykirvistä, tiltaltti, 10 peukaloista, 9 punarintaa, laulurastas, 3 punakylkeä, kulorastas, 5 tilheä, kuusitiainen, 8 järriä ja mustavaris. Iltapäivällä saareen saapui neljä ornia, tuttuja Tittosen Jouni ja Leo Lindroos.

MUSTAVARIS, JOLLA ON SIIVESSÄ VALKOISIA SULKIA, OLESKELEE SAARESSA

MUSTAVARIS, JOLLA ON SIIVESSÄ VALKEITA SULKIA, OLESKELEE SAARESSA

Tiistaina 6.11.2018 oli edelleen pilvistä ja heikkoa (5-7 m/s) eteläkaakkoista tuulta, lämpöä oli tasaiset 8 astetta. Sää oli vähän utuinen, hetkittäin tihkusateinenkin – oikea lintusää. Yöllä olikin saareen tullut vielä annos uusia lintuja. Staijia vain runsas tunti, mutta koko saari kierrettiin tarkkaan. Merellä nähtiin mm. 260 allia, pilkkasiipi, haapana, haahka ja Bådanilla noin 30 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. sinisuohaukka, mustavaris, taivaanvuohi, lehtokurppa, jänkäkurppa, 70 räkättiä, 11 punakylkeä, laulurastas, kulorastas, 13 tilheä, 12 kottaraista ja mukava kattaus pikkulintuja: 10 kiurua, kangaskiuru, 8 niittykirvistä, 12 punarintaa, 10 peukaloista, kuusitiainen ja 3 tiltalttia. Harvinaisempaa lajistoa olivat 3 vuorihemppoa, kaikkiaan 3 mustaleppälintua (2 +2kv koirasta ja 1 n-puk) ja 5 viiksitimalia (kaikki ad-naaraita), jotka ”putosivat” äännellen taivaalta itärannan ruovikkoon iltapäivällä. Viipyivät n. 10 min ja jatkoivat korkealla pohjoiseen.

NAARAS VIIKSITIMALI ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

NAARAS VIIKSITIMALI ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

Leo ja Mikko kuulivat puolen päivän jälkeen itärannan ruovikosta ruskouunilinnun taksutusta ja näkivät linnun lyhyesti lennossa. Hyvin tummanruskea fyllari löytyi uudelleen iltahämärissä nokkoskasvustosta ruovikon pohjoispuolelta ja luonnollisesti oletettiin sen olevan ko. taksuttelija.  Kuvia saatiin pari illalla ja parempia keskiviikkona, mutta keskiviikkona kuvista ilmenikin, että kuvattu lintu on ”vain” omituisen tumma tiltaltti. Taksuttelijasta ei siis kuvadokumenttia ole irronnut. Kyllä linnut on joskus hankalia…

tiltaltti_05_Korppoo_11_18

ITÄRANNALLA ON MUUTAMA TAVALLINEN TILTALTTI JA YKSI OMITUISEN TUMMANRUSKEA TILTALTTI, JOKA EROAA RUSKOUUNILINNUSTA MM KOKOTUMMAN NOKAN JA VÄHÄISEMMÄN SKJ:N PERUSTEELLA

ITÄRANNALLA ON MUUTAMA TAVALLINEN TILTALTTI JA YKSI OMITUISEN TUMMANRUSKEA TILTALTTI, JOKA EROAA RUSKOUUNILINNUSTA MM KOKONAAN TUMMAN NOKAN JA VÄHÄISEMMÄN SKJ:N PERUSTEELLA (LISÄÄ KUVIA KANSIOSSANI ”UUSIMMAT”)

Keskiviikkona 7.11.2018 oli pimeä sumuinen ja tihkusateinen päivä, näkyvyys oli koko päivän alle 500 m. Lämpöä oli 9 astetta ja etelätuuli heikkoa, 5 m/s. Kompattiin saarta ja nähtiin taivaanvuohi, lehtokurppa, mustavaris, 3 kulorastasta, punakylkirastas ja pikkulintuja mm. 10 punarintaa, 10 peukaloista, 5 kiurua, 2 kangaskiurua, 8 niittykirvistä, luotokirvinen, kuusitiainen ja kaikkiaan 5 tiltalttia. Tummanruskeakin tiltaltti lymyili aamulla itärannalla, mutta nyt saatiin onneksi parempia kuvia. Hotellialueella viihtyi edelleen koiras mustaleppälintu. Mantereelle lähtivät tänään mm. Tittonen sekä Varesvuon Markus ja Minna.

NIITTYKIRVISIÄ ON EDELLEEN LUKUISIA

NIITTYKIRVISIÄ ON EDELLEEN USEITA

HOTELLIALUEELLA PALOI TÄNÄÄN JÄTEKASA, TAUSTALLA ON SUMUSSA LAIVA, JOKA LASKEE MEREN VALOKAAPELIA

HOTELLIALUEELLA PALOI TÄNÄÄN JÄTEKASA, TAUSTALLA ON SUMUSSA LAIVA, JOKA LASKEE MEREEN VALOKUITUKAAPELIA. KUVA ON ENSIMMÄINEN UUDELLA ”MAISEMAKAMERALLANI” (CANON G5X) OTETTU KUVA.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.