Ruosterastas löytyi sittenkin

Tiistaina 2.1.2007 tuli jälleen aamulla tieto Porin Pihlavassa viihtyvästä ruosterastaasta, jonka olin mähertänyt n. 10 minuutilla Uudenvuodenaattona. Asia jäi kaivelemaan ja – kun vielä Harri Salolta tuli tekstari aamupäivällä, että ’oletko jo nähnyt ruosterastaan?’ – niin huomasin istuvani klo 10.45 autossa Manhattanin parkkipaikalla Harria noutamassa. Vesisade ropisi ikkunoihin kun pyyhälsimme (taas) Poriin. Vähältä piti nytkin: heti kun nousimme autosta Kiviaidantiellä niin ruosterastas oli porukalla kaukoputkessa leppoisasti poseeraamassa ja ehdimme ihastella sitä runsaan minuutin. Kun nostelin jo optimistisena kameraani niin ruosteiset siivet vilkkuen rastas häipyi eikä tullut klo 15 mennessä takaisin… Omat kuvat jäivät saamatta mutta pääasia että lintu nyt toisella yrittämällä kuitenkin löytyi ja päästiin kättelemään vuoden ensimmäisestä eliksestä. Kiertelimme puolipilvisessä säässä optimistisesti aluetta ja räkättejä kyllä oli yli 100, mustarastaita 7 , punakylkirastaitakin 1 ja tilhiä noin 60 vaan ei enää eynomusta. Paluumatkalla juotiin tutut pinnakahvit ja kuvana lukijan on nyt tyydyttävä porilaiseen räkättirastaaseen…

raksa

Ihan oikeita mukavia kuvia Porin ruosterastaasta löytyy mm. Jukka J Nurmen sivuilta (http://jjn.1g.fi/). Kannattaa katsoa.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.