Käynti Tallinnassa ja takaisin Utöhön

Maanantaina 19.11.2018 pääsin palaamaan takaisin Utöhön. Viikko kului aluksi vähän toipilaana Turussa ja viikonloppuna kävimme Outin kanssa parin päivän ”kulttuurivierailulla” Tallinnassa (joulutorin avajaiset, ilta oopperassa, Kumu-taidemuseo, Lennusadamin uusi merimuseo jne). Yövyttiin mukavassa pienessä Taanilinna-hotellissa Vanhassa kaupungissa, Presidentinpalatsin puistossa nähtiin mm. viitatiainen. Lauantai-illalla palattiin ruuhkaisaan Helsingin länsisatamaan ja ajettiin yöksi Nummelle. Sunnuntaina tehtiin kävelykierros Nummenjoen reunamilla ja nähtiin 2 koskikaraa.

TALLINNAN JOULUTORILLA OLI JO JOULUPUKKIKIN

TALLINNAN JOULUTORILLA OLI JO JOULUPUKKIKIN

Utöseen saavuin tänään klo 13 aikoihin, lintuväkeä tuli lisäkseni Kirsi ja Timo Nisula ja saaresta lähtivät mantereelle Jauhiaisen Jussi ja Mika Teivonen. Laivamatkalla nähtiin mm. 15 muuttavaa laulujoutsenta, Utössä ennen pimeän tuloa 3 tavia, kanahaukka, taivaanvuohi, niittykirvinen, kottarainen ja rautiainen. Sää oli tänään pilvinen, vähän räntäkuurojakin ja lämpöä 2 astetta, koillistuulta 6 m/s. Illalla kävin vielä aurinkoenergiaa pohtivassa kokouksessa hotellilla.

PEUKALOISIA ON SAARESSA VIELÄ USEITA

PEUKALOISIA ON SAARESSA VIELÄ USEITA

Tiistaina 20.11.2018 oli pilvistä, heikkoa (5 m/s) länsiluoteista tuulta ja lämpöä 4 astetta. Staijia pari tuntia (merellä väreilyä) ja koko saaren komppaus hyvässä ulkoilusäässä. Lintuja on jo niukahkosti, mutta jotain toki havaittiin. Merellä nähtiin mm. kaakkuri, 330 allia, 2 tavia, pilkkasiipi, 2 riskilää ja satamalahdelle ilmestyi uimaan 12 lapasotkan parvi. Saaressa nähtiin mm. varpushaukka, huuhkaja (Gamla Postenilla), 2 kottaraista, 45 räkättiä, 5 punakylkirastasta, niittykirvinen, kiuru, 7 punarintaa ja 4 peukaloista.

HUUHKAJA PIILOTTELI OKSIEN TAKANA GP:N MÄNNIKÖSSÄ

HUUHKAJA PIILOTTELI OKSIEN TAKANA GP:N MÄNNIKÖSSÄ

Keskiviikkona 21.11.2018 oli edelleen pilvistä, mutta heikkotuulista (koillis-luode 4-5 m/s) ja vilpoisaa (2 astetta). Staijia pari tuntia luotsiasemalla ja koko saari kierrettiin. Merellä nähtiin mm. haapana, 13 lapasotkaa, 80 allia, 10 mustalintua, pilkkasiipi, tukkakoskelo, 2 riskilää ja 4 laulujoutsenta. Saaresta löytyi mm. varpushaukka, huuhkaja jälleen, 5 punakylkirastasta, 5 peukaloista, 3 punarintaa, rautiainen, kiuru, kottarainen ja 3 tilheä. Merisirrit ovat jostain syystä täältä nyt ihan kateissa – tosin ikävä väreily merellä haittaa luodoille näkemistä. Nisulat lähtivät iltapäivällä mantereelle ja saareen saapui Outin lisäksi pari uutta lintuharrastajaa, Aleksanteri Mikkola ja Jaakko Asplund.

LAPASOTKIEN JA TUKKASOTKIEN SEKAPARVI LIIKKUU SATAMALAHDELLA

LAPASOTKIEN JA TUKKASOTKIEN SEKAPARVI LIIKKUU SATAMALAHDELLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.