Hiljaista marraskuuta

Torstaina 22.11.2018 jatkui pilvipoutainen keli, lämpöä oli vain 1 aste ja merellä taas kovaa väreilyä. Länsiluoteinen tuuli oli heikkoa, 4-5 m/s. Runsaan tunnin staiji ja saarikierros tuottivat mm. harmaahaikaran, 60 allia, haapanan, 2 tukkakoskeloa, 12 lapasotkaa ja taivaanvuohen. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat 6 peukaloista, 5 punarintaa, 2 rautiaista, kiuru, laulurastas, 31 tilheä ja koiras mustapääkerttu. Illalla saareen saapuivat Hyvärisen Ismo ja Järvisen Mikko ja Anu.

MERIKOTKIA NÄKYY MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

MERIKOTKIA NÄKYY MUUTAMA PÄIVÄSSÄ

Perjantaina 23.11.2018 oli edelleen harmaan pilvistä, ei sadetta. Länsilounainen tuuli oli 6-7 m/s ja lämpöä oli aamulla 3, illalla 0 astetta. Staijia aamulla pari tuntia majakalla, koko saarikin kompattiin. Merellä nähtiin mm. 27 allia, mustalintu, 2 tukkakoskeloa, 16 lapasotkaa, haapana ja 3 ruokkia. Saaressa havaittiin varpushaukka, taivaanvuohi, jänkäkurppa sekä kiuru, niittykirvinen, 47 tilheä, 7 peukaloista, 2 rautiaista, 9 punarintaa, laulurastas, 7 punakylkeä ja mustapääkerttu. Illalla saareen saapui lisää lintuporukkaa, Kuusiston Kimmo ja Tarmo ”Tarppi” Nurmi.

TILHET MIETTIVÄT ETTÄ JATKAAKO MATKAA ITÄMEREN YLI VAIKO EI?

TILHET MIETTIVÄT ETTÄ JATKAAKO MATKAA ITÄMEREN YLI VAIKO EI?

Lauantaina 24.11.2018 aamulla muutama sadekuuro vähän kasteli, myöhemmin oli puolipilvistä ja lämpöäkin 5 astetta. Tuuli oli pohjoisluoteesta 5-6 m/s. Staijia pitkin päivää ja saari kierrettiin, mutta aika hiljaista oli lintumaailmassa. Merellä mm. 620 allia, 16 lapasotkaa, mustalintu, 8 tukkakoskeloa ja 3 ruokkia. Saaressa havaittiin varpushaukka, huuhkaja, 29 tilheä, 2 kiurua, 10 peukaloista, 2 rautiaista, 11 punarintaa, 3 laulurastasta, 8 punakylkirastasta ja mustapääkerttu. Nostettiin tänään meidän soutuvene talviteloille. Aamulla mantereelle lähtivät Mikkola ja Asplund.

KIURUJA VIIVYTTELEE VIELÄ 1-2 YKSILÖÄ

KIURUJA VIIVYTTELEE VIELÄ 1-2 YKSILÖÄ

Sunnuntaina 25.11.2018 oli puolipilvistä, pari sade-räntäkuuroa, pohjoistuulta 5-7 m/s ja lämpöä enimmillään 4 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saaren komppausta. Nähtiin merellä mm. 3 kaakkuria, haapana, 2 tavia, 15 lapasotkaa, 1000 allia, 26 mustalintua, 4 pilkkasiipeä ja 21 naurulokkia. Muuttavana oli myös ad-kanahaukka ja piekana. Saaressa havaittiin mm. kiuru, 2 niittykirvistä, 52 tilheä, 10 peukaloista, rautiainen, 6 punarintaa, laulurastas, 2 punakylkeä, mustapääkerttu, tikli ja 6 pikkukäpylintua. Merisirrit ovat edelleen jossain muualla ja saaressa eivät linnut nyt juurikaan vaihdu… Päivällä lähti mantereelle Hyvärisen Ismo.

KYHMYJOUTSENIA ALKAA KERÄÄNTYÄ SAAREN RANNOILLE TALVEN LÄHESTYESSÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

KYHMYJOUTSENIA ALKAA KERÄÄNTYÄ SAAREN RANNOILLE TALVEN LÄHESTYESSÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.