Takaisin Utöhön

Lauantaina 29.12.2018 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön, uudenvuoden viettoon. Ajelimme päivällä Nauvoon kaffelle ja siirryttiin m/s Eivorille, johon tulikin yllättävänkin paljon väkeä. Lintuporukkaa oli matkassa tuttuja: mm. Väisäsen Roni ja Lehikoisen Pepe matkalla Jurmoon. Lähes lumettomaan Utöhön saavuttiin klo 19.30, lämpöä oli ulkona 2 astetta. Saaressa oli paikalla lintuväkeä mm. Lumiarot ja Seppo Sällylä, kuvaajia ainakin Pölläsen Seppo. No, laivalta kassit kotiin, posti laatikosta ja jäätiin odottamaan huomista.

PEIPPOJA ON JÄÄNYT TALVEKSI SAAREEN

PEIPPOJA ON JÄÄNYT TALVEKSI SAAREEN

Sunnuntaina 30.12.2018 oli meillä talvilintulaskentapäivä. Sää oli sopiva – pilvistä, heikkoa (3-6 m/s) luodetuulta, lämpöä 3 astetta ja hyvä näkyvyys. Staijia pari tuntia ja koko saaren komppaus Outin kanssa. Löydettiin 30 lajia ja 4639 yksilöä. Vähän niukkaa verrattuna useimpiin aiempiin talvilaskentoihin. Mainittavia lajeja mereltä olivat mm. 5 tukkakoskeloa, 9 allia, 3 pilkkasiipeä, 66 merimetsoa, laulujoutsen, naurulokki ja yhteensä 21 merisirriä parilla luodolla. Saaressa havaittiin mm. taivaanvuohi, huuhkaja (aamulla Kobbanilla), 72 tilheä, räkättirastas, 8 peippoa, peukaloinen, rautiainen ja 2 punarintaa. Puutelistalle jäivät mm. kaikki sotkat!

YKSINÄINEN LAULUJOUTSEN UISKENTELI KOULUN LAHDELLA

YKSINÄINEN LAULUJOUTSEN UISKENTELI KOULUN LAHDELLA

TILHIÄ ON VIELÄ RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

TILHIÄ ON VIELÄ RUNSAASTI LIIKKEELLÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.