Leutoa tammikuuta ja runsaasti merisirrejä

Torstaina 10.1.2019 oli hyvä ulkoilusää – pilvistä (heikkoja lumikuuroja silloin tällöin), tyventä (vasta ip:llä 3-4 m/s lounaasta) ja pakkasta 3 astetta. Staijia pari tuntia luotsiasemalla ja koko saaren kierros tuottivat mm. riskilän, tukkakoskelon, laulujoutsenen, taivaanvuohen ja yhteensä 52 merisirriä (5a) lähiluodoilla. Saaressa näkyi myös mm. huuhkaja, 34 tilheä, punarinta, 3 peukaloista, 31 räkättiä ja 1 punakylkirastas. Hyvärisen Ismo saapui illalla lintureissulle ja Pölläsen Seppo lomailemaan.

PUNARINTOJA ON SAARESSA 3-4 KPL

PUNARINTOJA ON SAARESSA 3-4 KPL

Perjantaina 11.1.2019 puhalsi voimakas föhn-tuuli lännestä, 11-16 m/s. Taivas oli selkeä ja lämpöä oli 4 astetta. Hyvä näkyvyys ja siksi staijattiin lähes 3 tuntia. Saari kierrettiin. Merellä nähtiin mm. laulujoutsen, 2 lapasotkaa, 5 allia, 2 pilkkasiipeä, tukkakoskelo, naurulokki, 3 riskilää ja 3 tp ruokkia. Luodoilla oli tänään 7 merisirriä. Saaressa nähtiin mm. varpushaukka, 75 tilheä, peukaloinen, 2 punarintaa, punakylkirastas, 46 räkättiä ja järripeippo.

PUNAKYLKIRASTAS ILMESTYI SAAREEN, AIKA ARKA JA SIKSI KUVAKIN KAUKAA

PUNAKYLKIRASTAS ILMESTYI SAAREEN, AIKA ARKA JA SIKSI KUVAKIN KAUKAA

Lauantaina 12.1.2019 oli taas hyvä retkisää – lähes pilvetöntä, louteistuulta 7-11 m/s ja lämpöä 2 astetta. Staijia pari tuntia ja koko saaren komppausta. Merellä nähtiin mm. alli, lapasotka, 2 tukkakoskeloa, naurulokki ja luodoilla yhteensä 52 merisirriä. Saaressa havaittiin huuhkaja, 82 tilheä, 2 peukaloista, 2 punarintaa, 42 räkättiä ja punakylkirastas. Luhtakanan ääntä kuului taas itärannan ruovikosta. Aika samanlaisena lajisto pysyy päivästä toiseen.

HUUHKAJA ON NYT USEANA PÄIVÄNÄ KÄYNYT PÄÄSAARELLA

HUUHKAJA ON NYT USEANA PÄIVÄNÄ KÄYNYT PÄÄSAARELLA

Sunnuntaina 13.1.2018 oli lähdettävä käymään hetkeksi mantereella. Sää oli pilvinen, lounaistuuli heikkoa (3-5 m/s) ja lämpöä oli 2 astetta. Ennen laivan lähtöä staijia ja kevyttä komppailua saaren itäosassa ja kylällä. Merellä havaittiin mm. laulujoutsen, 2 mustalintua, ruokki, riskilä, lapasotka, tukkakoskelo, naurulokki ja yhteensä 73 merisirriä ainakin 7 eri parvessa. Saaressa ehdittiin nähdä mm. punarinta (lauloi jo!), 2 peukaloista ja punakylkirastas, tilhiäkin n. 70. Utössä on edelleen täysin lumetonta. Mantereelle lähtivät myös Hyvärinen, Pöllänen ja Vainiot. Laivamatkalla nähtiin Bokullan luona vielä 7 merisirriä ja Pärnäisiin saavuttiin jo klo 17, Turkuun klo 18.30.

ISOKOSKELOMÄÄRÄT OVAT LIEVÄSSÄ KASVUSSA, KUTEN TALVISIN YLEENSÄKIN

ISOKOSKELOMÄÄRÄT OVAT LIEVÄSSÄ KASVUSSA, KUTEN TALVISIN YLEENSÄKIN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.