Takaisin Utön talveen

Maanantaina 4.2.2019 oli aika palata kotinurkille Utöhön. Outi jäi vielä mantereelle ja ajelin aamulla talviseen Nauvoon kaffelle, sieltä edelleen m/s Eivorille. Laivalle saapui niukasti väkeä, Kuntzen Kim oli sentään matkalla Jurmon lintuasemalle. Sää oli puolipilvinen, pakkasta 2-3 astetta ja luoteistuulta 7 m/s. Nötössä nähtiin 9 laulujoutsenta ja matkalla muutama merikotka. Utöhön saavuttiin klo 12.40. Jäätä ei ollut laivamatkan aikana missään. Utössä on melko reippaasti lunta ja huomattavan hankala kulkea myös liukkauden takia. Ruokinta kuntoon ja tein iltapäivällä pienen kyläkierroksen, jonka antia olivat mm. lapasotka, n. 120 telkkää, huuhkaja (Gamla Postenin männyissä) ja punarinta. Illalla lounaistuuli voimistui ja lämpötila kipusi plussalle.

HUUHKAJA PÄIVYSTI TAAS PÄÄSAAREN PUOLELLA

HUUHKAJA PÄIVYSTI TAAS PÄÄSAAREN PUOLELLA

Tiistaina 5.2.2019 satoi vettä koko päivän, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Staiji jäi hyvin kevyeksi, mutta kiertelin vähän kylän rantoja ja itäniityn ympäristöä. Tuulta oli aamulla 13 m/s lounaasta ja heikkeni illaksi. Lintuja näkyi mm. laulujoutsen, lapasotka, punarinta, peukaloinen, punakylkirastas ja 16 tilheä. Tom Jalas oli iltapäivällä nähnyt suopöllön itäniityn nurkalla, lähti pelotettuna kompostorin suuntaan. Mukava talvihavis, katsotaan jos löytyisi vielä uudelleen.

AINAKIN YKSI PUNARINTA SINNITTELEE EDELLEEN SAARESSA

AINAKIN YKSI PUNARINTA SINNITTELEE EDELLEEN SAARESSA

Keskiviikkona 6.2.2019 oli pääosin aurinkoista ja pohjoistuulta, aluksi 9 m/s, myöhemmin kääntyi länteen 5 m/s. Pakkasta oli pari astetta. Staijia luotsiasemalla vajaa 2 tuntia aamulla, kyläalue ja itäosat kierrettiin. Merellä näkyi mm. laulujoutsen, lapasotka, 2 tp-riskilää, naurulokki ja yhteensä 42 merisirriä (3a) lähiluodoilla. Iltapäivällä Fladanin-Ormskärin alueella pyörähti merihanhi – huippuaikainen ja ilmeisesti sama yksilö, joka nähtiin jo eilen lentelevän Jurmossa. Saarikierroksella näkyi mm. punarinta, 2 peukaloista, 35 tilheä, 22 räkättiä, punakylkirastas edelleen, punatulkkukoiras ja itärannalla luotokirvinen. Ilmeisesti sama ”luotsi”, joka on näkynyt muutaman kerran pitkin talvea. Illalla kylällä lenteli sarvipöllö. Joska Laine ja Hanna Ranta tulivat saareen mm. lintuja katsomaan.

LUOTOKIRVINEN VIIHTYI TÄNÄÄN ITÄRANNALLA

LUOTOKIRVINEN VIIHTYI TÄNÄÄN ITÄRANNALLA

MUSTARASTAITA OLI TÄNÄÄN AINAKIN 9 KPL ELI SELVÄSTI ENEMMÄN KUIN AIEMMIN TALVELLA. MUUTTOA JO?

MUSTARASTAITA OLI TÄNÄÄN AINAKIN 9 KPL ELI SELVÄSTI ENEMMÄN KUIN AIEMMIN TALVELLA. MUUTTOA JO?

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.