Ensimmäiset haahkat saapuivat

Maanantaina 11.2.2019 etelätuuli heikkeni, kääntyi idän kautta pohjoiseen ja alkoi illalla voimistua. Lämpöä oli 1-2 astetta ja lähes koko päivä vesi-räntäsadetta. Aamupäivällä oli tunti satamatta ja silloin luotsiasemalta staijia merelle. Muuten sateinen kävelykierros Enskärillä, kyläalueella ja itäosassa. Merellä näkyi mm. laulujoutsen, lapasotka, 6 mustalintua, 5 tukkakoskeloa ja yhteensä 31 merisirriä (2a) luodoilla. Saarikierroksella löytyi mm. punarinta, edelleen luotokirvinen ja itäniityn reunalta lentoon lähtenyt suopöllö. Varmaankin sama yksilö kuin vajaa viikko sitten. Outi lähti iltapäivällä mantereelle.

MEIDÄN RUOKINNALLA KÄVÄISI RENGASTETTU TALITIAINEN, JOLLA ISOT KASVAIMET MOLEMMIN PUOLIN PÄÄTÄ. EI OLE NÄKYNYT KERTAAKAAN AIEMMIN TÄNÄ TALVENA.

MEIDÄN RUOKINNALLA KÄVÄISI RENGASTETTU TALITIAINEN, JOLLA ISOT KASVAIMET MOLEMMIN PUOLIN PÄÄTÄ. EI OLE NÄKYNYT KERTAAKAAN AIEMMIN TÄNÄ TALVENA.

Tiistaina 12.2.2019 oli puolipilvistä ja kovaa pohjoistuulta, aamulla 16 m/s, myöhemmin 11 m/s luoteesta. Lämpöä oli 1-2 plusastetta. Staijia aamulla pari tuntia merelle, kiersin myös itäosat ja saunalahden plus osan kylää. Odotetusti pohjoistuuli ei uutta tuonut, näkyi mm. laulujoutsen, alli, 3 tp-riskilää, 2 pilkkasiipeä ja luodoilla 14 merisirriä (2a). Saarikierroksella mainittavimmat olivat 35 tilheä ja itärannalla edelleen luotokirvinen. Raikas, mukava ulkoilusää ja illalla leppoisaa mestarienliigan futista telkkarista.

LUOTOKIRVINEN VIIHTYY USEIN ITÄRANNALLA

LUOTOKIRVINEN VIIHTYY USEIN ITÄRANNALLA

Keskiviikkona 13.2.2019 satoi aamulla vähän vettä ja räntää, mutta myöhemmin selkeni kauniin aurinkoiseksi päiväksi. Tuuli oli luoteesta 5-6 m/s ja iltapäivällä lämpö kipusi jo 4 asteeseen. Staijia aamupäivällä vajaa pari tuntia luotsiasemalla, lisäksi kiersin kyläalueen ja saaren itäosan. Merellä näkyi mm. laulujoutsen, tukkakoskelo, 9 allia ja kevään ekat 2 haahkaa, koiras ja naaras uimassa Pattskärin eteläkärjessä. Siitä se kevät etenee! Kahdessa parvessa lähiluodoilla oli tänään yhteensä noin 135 merisirriä. Saaressa näkyi mm. punatulkku, punarinta ja peukaloinen. Iltapäivällä saapuivat linturetkelle Petri Päivärinta ja Mette Skyttä. Ja illalla taas telkkarista futista…

KYHMYJOUTSENIA ON SAAREN VESILLÄ NOIN 20 YKSILÖÄ

KYHMYJOUTSENIA ON SAAREN VESILLÄ NOIN 20 YKSILÖÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.