Allihaahka

Torstaina 14.2.2019 oli pääosin pilvistä ja lämpöä 2-3 astetta. Tuuli oli aluksi heikkoa (4-5 m/s) lännestä, myöhemmin lounaasta 12-14 m/s. Aamulla staijia luotsiasemalla runsaat 2 tuntia, lisäksi kiersin itäosat ja kyläalueen. Merellä näkyi mm. 2 naaras haahkaa paikallisena, 2 tukkakoskeloa, eka jp-riskilä, Bådanilla noin 110 merisirriä ja Pattskärin rantatyrskyissä uiskenteli ainakin tunnin verran naaraspukuinen allihaahka. Vaikka laji on taantuva, niin toistaiseksi stelleri on ollut likimain jokatalvinen laji Utössä. Saaressa näkyi mm. 5 räkättiä, punatulkku, punarinta, peukaloinen ja edelleen luotokirvinen.

NÄIN LUMETONTA ON UTÖN HELMIKUU TÄNÄ VUONNA

NÄIN LUMETONTA ON UTÖN HELMIKUU TÄNÄ VUONNA

Perjantaina 15.2.2019 puhalsi länsilounainen föhn-tuuli 8-10 m/s, taivas oli ohuessa pilvessä ja lämpöä 3-4 astetta. Staijia aamulla pari tuntia plus itäosien, kylän ja Enskärin komppaus. Näennäisesti hyvästä muuttosäästä huolimatta ei vielä juuri mitään liikettä – taitaa vaan olla liian aikaista vielä. Näkyi mm. 3 allia, mustalintu, 3 tukkakoskeloa ja luodoilla 65 merisirriä, saaressa lisäksi varpushaukka, 24 räkättiä, 15 tilheä ja itärannalla edelleen luotokirvinen. Joska Laine lähti aamulla mantereelle, ja Lundenin Jokke saapui illalla saareen.

TELKKÄMÄÄRÄT OVAT TÄNÄ TALVENA EPÄTAVALLISEN PIENIÄ

TELKKÄMÄÄRÄT OVAT TÄNÄ TALVENA EPÄTAVALLISEN PIENIÄ

Lauantaina 16.2.2019 lounaistuuli oli voimistunut kovaksi, 15-18 m/s iltaan saakka. Pääosin oli aurinkoista ja lämpötila käväisi 4.5 plusasteessa. Staijia pari tuntia ja itäosat sekä kyläalue kierrettiin, Jokke puolestaan vietti tämän päivän Jurmossa. Merellä näkyi mm. kaakkuri, 5 tp-riskilää, 2 jp-ruokkia, 3 allia ja yksinäinen merisirri Trattenilla. Saarikierroksella oli hiljaista, linnut olivat piilossa tuulen takia. Näkyi mm. varpushaukka ja 21 räkättiä. Päivärinta ja Skyttä lähtivät aamulla mantereelle ja illalla saareen saapui lintuväkeä Järvisen Mikko ja Heidi Tammero.

LAULUJOUTSEN VIIHTYY EDELLEEN ITÄRANNALLA

LAULUJOUTSEN VIIHTYY EDELLEEN ITÄRANNALLA

Sunnuntaina 17.2.2019 piti lähteä hetkeksi mantereelle asioita toimittamaan. Sää oli aurinkoinen, lämpöä oli 3 plusastetta ja luoteistuulta n. 10 m/s. Staijattiin n. 3 tuntia luotsiasemalla ja nähtiin mm. 16 allia, 5 mustalintua, 12 riskilää, 3 ruokkia, 8 tukkakoskeloa ja Bådanilla ainakin 55 merisirriä. Hiukan alkaa liikenne merellä piristyä. Saaressa ehdin nähdä 21 räkättiä ja punarinnan ja kevään eka naakkakin ilmestyi. Matkalla mantereelle ei kummempia havaintoja, enemmän matka meni seurustelun puolelle sisätiloissa, Jurmosta kyytiin tuli ainakin 5 lintuharrastajaa. Nauvon lauttarannassa, Prostvikissa, uiskenteli hieno koiras uivelo. Turussa olin klo 18.40 aikoihin.

ISOKOSKELO ON KEVÄTAURINGOSSA HIENON VÄRINEN

ISOKOSKELO ON KEVÄTAURINGOSSA HIENON VÄRINEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.