Kevät edistyy

Maanantai 25.2.2019 oli kovatuulinen – luode 12-18 m/s – ja puolipilvinen, lämpöä enimmillään 5 astetta. Parin tunnin meristaiji oli hiljainen, kova tuuli (väärästä suunnasta) piti linnut piilossa. Myöhemmin kompattiin vielä kylä ja itäosat. Mainittavimmat havainnot olivat 9 riskilää, 6 allia, tilhi ja kiuru. Aika vaisua. Outi tuli tänään iltapäivällä saareen, Järvenpää ja Tatterbach puolestaan lähtivät mantereelle.

KALALOKKEJA, NUORIA JA VANHOJA, ON KYMMENIÄ SAAREN VESILLÄ

KALALOKKEJA, NUORIA JA VANHOJA, ON KYMMENIÄ SAAREN VESILLÄ

Tiistaina 26.2.2019 jatkui navakka luoteistuuli, nyt 9-13 m/s. Puolipilvistä ja lämpöä oli 4 astetta. Taas staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin eteläniemi, itäosat ja kyläalue. Merellä näkyi mm. 22 allia, 5 riskilää, 2 ruokkia ja 2 jp koiras haahkaa, jotka jonkin aikaa uiskentelivat eteläkärjessä. Riskilät ja ruokit olivat vielä talvipukuisia. Saarikierroksella näkyi mm. kiuru, 25 räkättiä, naakka ja peukaloinen.

AINAKIN 3 PEUKALOISTA ON OLLUT KOKO TALVEN SAARESSA

AINAKIN 3 PEUKALOISTA ON OLLUT KOKO TALVEN SAARESSA

Keskiviikkona 27.2.2019 oli pääosin pilvistä, lämpöä oli 3 astetta ja tuuli vaihteeksi maltillinen: länsilounaasta 6-9 m/s, näkyvyys varsin hyvä. Staijia pari tuntia majakan suojassa plus itäosan komppausta. Tänään oli selkeää kevätmuuttoa, merellä mm. 13 laulujoutsenta (niistä 10 parvessa korkealla NE), 5 tukkakoskeloa, 2 haahkaa (1/1), 13 allia, 3 riskilää ja peräti 17 ruokkia. Nyt oli ruokkien ja riskilöiden joukossa myös jp-yksilöitä. Saaressa näkyi mm. uuttukyyhky, 2 sepelkyyhkyä, 2 kottaraista, 16 räkättiä, 2 punarintaa ja itäniityn-kompostorin alueella lennellyt sarvipöllö. Iltapäivällä saareen saapui lintureissulle ainakin Järvisen Mikko, Vuorion Ari, Kristiina Rintamäki ja Joni Räsänen.

SARVIPÖLLÖ LENTELI TÄNÄÄN SAAREN ITÄOSASSA

SARVIPÖLLÖ LENTELI TÄNÄÄN SAAREN ITÄOSASSA

LUMIKELLOT ALKAVAT JO KUKKIA VAIKKA ON HELMIKUU (Kuva: Outi Sarjakoski)

LUMIKELLOT ALKAVAT JO KUKKIA VAIKKA ON HELMIKUU (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.