Kevät edistyy pienin askelin

Maanantaina 13.5.2019 ilma oli selkeä ja pitkään pilvinen, heikko pohjoistuuli henkoili ja oli hyvä näkyvyys. Lämpötila oli 8 astetta. Staijattiin muutama tunti, saarikin kierrettiin, mutta pikkulintupuoli oli taas aika vaisua. Merellä nähtiin mm. 75 kuikkaa, 2 kaakkuria, 96 Gaviaa, valkoposkihanhi, 1220 allia, 2450 mustalintua, 74 pilkkasiipeä ja 102 ruokkia. Muita muuttavia olivat 3 räyskää (vuoden ekat), 3 nuolihaukkaa, 75 punakuiria, 8 suosirriä ja luodoilla oli jälleen merisirrejä, nyt yhteensä 63 (3a). Myös koiras allihaahka löytyi jälleen, uiskenteli aluksi Trattenin luona ja myöhemmin Patteriniemen rannassa. Saaressa nähtiin mm. 4 ristisorsaa, suokukko, 4 luotokirvistä, keltavästäräkki, kevään eka satakieli, sinirinta, urpiainen ja kevään toinen peltosirkku. Jauhiaisen Jussi lähti mantereelle ja saareen saapui yli 10 uutta ornia, mm. Rami Metsäranta, Petri Ahti, Erkki Jokinen sekä Yrjö Tonteri, Terho Jalonen, Olli Sihvola ja Jarkko Mäntynen.

KEVÄÄN 2. PELTOSIRKKU VIIHTYI KYLÄN KESKELLÄ

KEVÄÄN 2. PELTOSIRKKU VIIHTYI KYLÄN KESKELLÄ

Tiistaina 14.5.2019 jatkui pohjoisvirtaus (N-NW 5-8 m/s) ja selkeä sää. Lämpöä oli enimmillään 9 astetta. Staijattiin noin 4 tuntia ja kierreltiin saaressa, jossa oli kuitenkin varsin niukasti muuttavia pikkulintuja. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 4 valkoposkihanhea, 69 kuikkaa, 2 kaakkuria, 44 Gaviaa, 66 ruokkia, varpushaukka, tuulihaukka, 2 nuolihaukkaa ja kahlaajia 21 pikkukuovia, 3 suokukkoa, 20 suosirriä, 5 valkovikloa, liro, 132 punakuiria ja 100 IK:ta. Luodoilta laskettiin tänään vielä 43 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. koiras allihaahka edelleen, 8 karikukkoa, 5 luotokirvistä, 2 keltavästäräkkiä, 3 sinirintaa, pikkusieppo, pikkulepinkäinen ja 4 punavarpusta.

PUNAKUIRIEN MUUTTO ON NYT KÄYNNISSÄ

PUNAKUIRIEN MUUTTO ON NYT KÄYNNISSÄ

Keskiviikkona 15.5.2019 oli komea kevätpäivä – pilvetöntä, lähes tyventä (ip:llä luoteesta 5 m/s) ja lämpötila kipusi jo yli 12 asteeseen. Staijia aamulla noin 3 tuntia ja saaren komppausta. Merellä nähtiin mm. kaakkuri, 53 kuikkaa, 53 Gaviaa, koiras allihaahka edelleen, 72 ruokkia, harmaahaikara, nuolihaukka, 3 pikkukuovia, 7 suokukkoa, 10 suosirriä, 80 IK, vesipääsky hetken uimassa luotsiaseman edessä ja 6 merisirriä lähiluodoilla. Saaressa olivat hyönteissyöjät selvästi lisääntyneet ja nyt riitti ihan katsottavaa ja kuvattavaa. Nähtiin mm. peräti 21 sinirintaa, 4 pikkusieppoa, 2 rytikerttusta, 2 keltavästäräkkiä, peltosirkku, nokkavarpunen ja lisäksi suopöllö. Iltapäivällä mantereelle lähtivät Hyvärinen, Kaartinen ja n. 5 muuta ornia ja saareen saapui kymmenkunta lisää, mm. Järvisen Mikko, Antero Topp ja Matti Kapanen vaimoineen, Jarmo Koistinen, Mika Teivonen, Kari Vuorinen, Kalle Lindeman ja Ilkka Laitinen, Yrjö Kahila, Jussi Murtosaari sekä Markku Paakkanen.

TÄNÄÄN OLI SINIRINTOJEN PÄIVÄ

TÄNÄÄN OLI SINIRINTOJEN PÄIVÄ

KEVÄÄN EKAT RYTIKERTTUSET LÖYTYIVÄT VASTA TÄNÄÄN

KEVÄÄN EKAT RYTIKERTTUSET LÖYTYIVÄT VASTA TÄNÄÄN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.