Ja mantereelle…

Maanantaina 20.5.2019 puhalsi edelleen itätuuli, 5-7 m/s, ja lämpöä oli 13 astetta. Taivas oli pääosin selkeä, merellä väreilyä. Staijia kolmisen tuntia ja saaressa kiertelyä. Minulla oli pitkästä aikaa edessä lähtö mantereelle. Ennen laivan lähtöä nähtiin muuttavana mm. 73 kuikkaa, 317 Gaviaa, 2500 allia, 580 valkoposkihanhea, 1440 A/B, 5 ruokkia, pikkulokki, räyskä, kalasääski ja ruskosuohaukka. Saaressa havaittiin mm. 2 suosirriä, 2 töyhtöhyyppää, 3 jänkäsirräistä edelleen itärannalla, ruisrääkkä oli laiskasti äänessä itäniityllä, 2 pikkusieppoa, ainakin 5 laulavaa idänuunilintua, pensassirkkalintu ja aamupäivän aikana pariin otteeseen lennossa nähty naaraspukuinen kuhankeittäjä. Mantereelle lähtivät lisäkseni Paakkanen, Lintula ja Salin ja saareen saapui Kuusiston Kimmo. Matkalla Turkuun näkyi mm. muuttava nuolihaukka Bokullan lähellä ja koiras allihaahka Nauvon Prostvikin lauttarannassa. Stelleri on viihtynyt paikalla jo muutaman päivän.

PIKKUSIEPOT SAAPUIVAT MYÖHÄÄN TÄNÄ KEVÄÄNÄ

PIKKUSIEPOT SAAPUIVAT MYÖHÄÄN TÄNÄ KEVÄÄNÄ

SIRITTÄJIÄ ON OLLUT VASTA VIIME PÄIVINÄ USEAMPIA

SIRITTÄJIÄ ON OLLUT VASTA VIIME PÄIVINÄ USEAMPIA

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.