Kevätmuutto hiipuu

Torstaina 6.6.2019 oli lämmin (18 astetta) alkukesän päivä. Tuuli oli heikkoa, iltapäivällä 6-7 m/s idästä. Lämpöväreily haittasi staijia, mutta pitkin päivää katseltiin kuitenkin merellekin. Saarta kierrettiin myös ahkerasti, mutta lintuja oli selvästi eilistä vähemmän. Merellä/muutolla nähtiin mm. 1550 muuttavaa koirashaahkaa, 104 telkkää, alli, 32 mustalintua, 10 kuikkaa, 8 Gaviaa, 15 ruokkia, pikkulokki, 2 nuolihaukkaa, uuttukyyhky ja yllättäen peräti 75 sepelkyyhkyä. Saaressa nähtiin mm. tundrakurmitsa, kehrääjä, 7 satakieltä, 3 ruokokerttusta, 8 luhtakerttusta, viitakerttunen, 8 kultarintaa, 3 nokkavarpusta ja itäniityn reunalla viihtynyt 2kv koiras kirjokerttu.

KULTARINTOJA ON OLLUT RUNSAASTI VIIME PÄIVINÄ

KULTARINTOJA ON OLLUT RUNSAASTI VIIME PÄIVINÄ

Perjantaina 7.6.2019 jatkui lämmin kaakkoisvirtaus – Utössäkin oli nyt jo plus 20 astetta, auringonporotusta ja kohtalaista (5-7 m/s) itäkaakkoista tuulta. Staijia runsaat 3 tuntia (merellä ikävää väreilyä) ja saarikierros tehtiin lukuun ottamatta Kesnäsiä. Nähtiin mm. 6 kuikkaa, 3 Gaviaa, 3 valkoposkihanhea, 7 mustalintua, 325 muuttavaa koirashaahkaa, 4 ruokkia, 3 nuolihaukkaa, 3 uuttukyyhkyä ja 47 sepelkyyhkyä (outoa liikehdintää tähän aikaan vuodesta!). Saaressa havaittiin mm. huuhkaja, tundrakurmitsa, töyhtöhyyppä ja saaressa koko päivän viihtynyt turkinkyyhky – kevään toinen. Pikkulinnuista mainittakoon laulava pikkusieppo, 5 satakieltä, 6 luhtakerttusta, viitakerttunen, 9 kultarintaa, nokkavarpunen ja itäniityllä ajoittain laulanut viitasirkkalintu. Aamulla lähtivät mantereelle Lageroos, Kekki, Sintonen, Suksi ja pari-kolme muuta ornia.

TURKINKYYHKY HIEKKATIELLÄ GAMLA POSTENIN EDUSTALLA

TURKINKYYHKY HIEKKATIELLÄ GAMLA POSTENIN EDUSTALLA

Lauantaina 8.6.2019 oli yhä lämmintä, enimmillään 19 astetta, aurinkoista sekä heikkoa kaakkoistuulta. Staijia runsaat pari tuntia ja koko saari kierrettiin. Mainittavia havaintoja olivat mm. ristisorsa, 4 Gaviaa, 4 ruokkia, 13 sepelkyyhkyä, tuulihaukka, 8 töyhtöhyyppää (syysmuuttoa)ja käki. Pikkulintuja havaittiin mm. 7 satakieltä, laulava idänuunilintu ja pikkusieppo, 7 kultarintaa, 5 luhtakerttusta, 6 rytikerttusta, 4 nokkavarpusta, laulava peltosirkku itäniityllä, tikli, naaras mustaleppälintu kylällä, 25 pikkulepinkäistä, kirjokerttu luotsiaseman luona sekä laulava idäntiltaltti itäniityn männyissä. Tristiksestä saatiin kuvia ja äänite komiteakäsittelyä varten. Ohdakeperhosten määrä jatkaa kasvuaan, tänään iltapäivällä pihamme syreeneissä oli yhtä aikaa yli 200 yksilöä! Järvisen Mikko lähti aamulla mantereelle.

MUSTALEPPÄLINTU MAASTOUTUU HYVIN TUMMAAN HUOPAKATTOON

MUSTALEPPÄLINTU MAASTOUTUU HYVIN TUMMAAN HUOPAKATTOON

Sunnuntaina 9.6.2019 yöllisen pienen sateen jälkeen oli taas aurinkoinen päivä ja lämpöä oli enimmillään 17 astetta. Tuuli oli etelälounaasta 7-9 m/s. Staijia runsaat 3 tuntia ja pääosa saaresta kierrettiin. Nähtiin mm. 26 ruokkia, 1-2 etelänkiislaa (toinen NW, toinen kolme tuntia myöhemmin SE – sama?) ja saaressa mm. 2 mustavikloa, itärannalla jänkäsirriäinen, lisäksi 5 luhtakerttusta, 5 rytikerttusta, 4 satakieltä ja nokkavarpunen. Kevätmuutto alkaa hiipua ja kahlaajien syysmuutto vauhdittuu.

MUSTAVIKLOJEN SYYSMUUTTO ON ALKANUT - TÄMÄ LÖYSI KALAN MATKAEVÄÄKSI

MUSTAVIKLOJEN SYYSMUUTTO ON ALKANUT – TÄMÄ LÖYSI KALAN MATKAEVÄÄKSI

MUSTARASTAS PUOLESTAAN EI TYYTYNYT MATOIHIN VAAN NAPPASI RANTAKÄÄRMEEN

MUSTARASTAS PUOLESTAAN EI TYYTYNYT MATOIHIN VAAN NAPPASI RANTAKÄÄRMEEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.