Vihdoin sadettakin

Torstaina 8.8.2019 oli aika taas palata Utöseen. Matkattiin aamupäivällä Outin kanssa Nauvoon kaffelle, sieltä m/s Eivorille ja klo 13.30 lähdettiin kohti ulkomerta. Melko paljon oli vielä väkeä liikkeellä. Aurinkoinen sää, heikko etelätuuli ja 20 asteen lämpö tekivät merimatkasta leppoisan, ei kuitenkaan sen kummempia lintuhaviksia. Utöseen saavuttiin illansuussa ja ilta kului kotosalla, törmäpääsky nähtiin.

ELOKUUSSA ON USEIN KOMEITA PILVIÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

ELOKUUSSA ON USEIN KOMEITA PILVIÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

Perjantaina 9.8.2019 oli lämmin (22 astetta) ja aurinkoinen kesäpäivä. Pitkään oli täysin tyyntä, iltapäivällä heikkoa luoteistuulta. Staijia taas tunti aamulla ja koko itäosa kierrettiin, lintumaailma on edelleen rauhallinen. Nähtiin mm. ruokki, varpushaukka, käki ja jälleen jo n. 3 viikkoa saaressa viihtynyt kesykyyhky. Kahlaajia oli niukasti – 8 isokuovia, 6 valkovikloa, 8 liroa ja töyhtöhyyppä. Huuhkaja näkyi aamulla Kobbanilla. Outi testaili koekäytössä olevaa Sony RX10iv:sta, hyvin pelitti eikä kuvissa ollut moittimista.

KOTTARAISET PARVEILEVAT

KOTTARAISET PARVEILEVAT

Lauantaina 10.8.2019 kesäinen keli jatkui – lämpöä 21 astetta, aurinkoa ja heikkoa (3-6 m/s) etelätuulta. Illalla pilvistyvää. Stajia tunti aamulla ja itäosan kierros, Outi kävi Ormskärissä souturetkellä. Havaintoja tänään mm. 8 mustalintua, 10 harmaahaikaraa, 3 tuulihaukkaa, varpushaukka, 13 isokuovia, 5 valkovikloa, 2 liroa ja töyhtöhyyppä. Pikkulintumuuton ensi askeleita – pensastasku, 2 kirjosieppoa ja rytikerttunen. Sama kesykyyhky pyöri edelleen saaressa.

KÄKIMUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

KÄKIMUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Sunnuntaina 11.8.2019 saatiin pitkästä aikaa sadetta – yöllä ja aamupäivällä tippui jonkin verran vettä. Lämpöä oli 20 astetta ja etelälounainen tuuli puhalsi 7-10 m/s. Stajia hetki aamulla ennen sadetta ja itäosan kierros tehtiin. Sään muutos oli selvästi piristänyt alkanutta syysmuuttoa ja saaressa oli kohtalaisen paljon pajulintuja, kirjosieppoja, harmaasieppoja, 4 pensastaskua, sirittäjä ja 2 käkeä. Tuulihaukkoja oli 2 ja muuttokahlaajiakin oli vähän lisää: 5 isokuovia, töyhtöhyyppä, 3 valkovikloa, 14 liroa, taivaanvuohi, 4 suosirriä (3ad,1 juv) sekä ad-kuovisirri.

ERIKOISEN NÄKÖINEN VAALEAPÄINEN KUOVISIRRI OLI TÄNÄÄN ITÄRANNALLA

ERIKOISEN NÄKÖINEN VAALEAPÄINEN KUOVISIRRI OLI TÄNÄÄN ITÄRANNALLA

PENSASTASKUJEN SYYSMUUTTO ON KÄYNNISSÄ

PENSASTASKUJEN SYYSMUUTTO ON KÄYNNISSÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.