Lintumaailmassa edelleen hiljaista

Maanantaina 12.8.2019 oli tosi hiljainen lintupäivä. Aurinkoista, lämpöä oli 21 astetta ja etelätuuli aika navakkaa – 10-14 m/s. Stajia aamulla tunti (merellä oli hyvin rauhallista) ja koko itäosan kierros tehtiin. Mainittavaa nähtiin vain käki, käpytikka, kultarinta ja itärannan ainoa (!) kahlaaja, liro. Illalla kylällä lenteli taas pitkäaikainen vieras, kesykyyhky. Fyllareita, sieppoja ja hernekerttuja oli useita. Tänään tuli Rengastustoimistosta tieto, että Utössä elokuun alussa oleskellut lukurengastettu isokuovi oli rengastettu pesäpoikasena 23.6. Kestilässä, Oulun lähellä.

SELKÄLOKKI OLI TÄTÄ MIELTÄ SYKSYN LÄHESTYMISESTÄ

SELKÄLOKKI OLI TÄTÄ MIELTÄ SYKSYN LÄHESTYMISESTÄ

Tiistaina 13.8.2019 oli aurinkoista ja kohtalaista (7-10 m/s) lounaistuulta, lämpöä vielä 21 astetta. Staijia taas tunti aamulla, mutta päivä kului muuten kotihommissa, saunassa ja kyläreissulla Varesvuon Markuksen ja Minnan luona. Harvat mainittavat havainnot olivat 2 tuulihaukkaa, käki, suosirri, 3 isokuovia, törmäpääsky ja naaras mustapääkerttu.

MYÖHÄINEN SINISORSAPOIKUE (Kuva: Outi Sarjakoski)

MYÖHÄINEN SINISORSAPOIKUE (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 14.8.2019 jatkui navakka lounaistuuli, 10-13 m/s. Aamulla saatiin vähän sadetta, mutta kirkastui pian ja lämpöä oli 18 astetta. Staijia taas tunti aamulla ja myöhemmin kierrettiin kyläalue, Kesnäs sekä saaren itäosat. Nähtiin mm. 2 tuulihaukkaa, käki, käpytikka, törmäpääsky ja muuttokahlaajia suosirri, 3 valkovikloa, 2 liroa, töyhtöhyyppä ja kapustarinta. Tuttu kesykyyhky lenteli taas aamulla kyläalueella. Muutto on täällä edelleen kovin hiljaista.

HERNEKERTTUJA ON ILMESTYNYT TOISTAKYMMENTÄ

HERNEKERTTUJA ON ILMESTYNYT TOISTAKYMMENTÄ

TERVAPÄÄSKYJÄ MATKAA HILJALLEEN ETELÄÄN PÄIN

TERVAPÄÄSKYJÄ MATKAA HILJALLEEN ETELÄÄN PÄIN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.