Arosuohaukka vieraili

Torstaina 15.8.2019 aamulla ripotti pari sadekuuroa, mutta sen jälkeen oli aurinkoista ja lämpöä 18 astetta. Tuuli oli lounaasta 6-9 m/s. Staijia vajaa pari tuntia aamulla luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Elokuun puoliväli tuotti vähän enemmän katsottavaa – mm. 6 tuulihaukkaa, nuori mehiläishaukka, 2 käkeä, 5 keltavästäräkkiä ja muuttokahlaajia ad-isosirri, 13 suosirriä, ad-tundrakurmitsa, 6 isokuovia, pikkukuovi, 3 valkovikloa, taivaanvuohi ja töyhtöhyyppä. Päivän paras havainto oli vuoden ensimmäinen 1kv arosuohaukka, joka pyöri ainakin n. 5 tunnin ajan Ormskärissä. Joitain kuvia saatiin otettua Enskärin rannalta ja kuvissa näkyy macron vasemmassa jalassa valkoinen lukurengas, jonka tekstiä ei pitkän etäisyyden takia kuitenkaan pystynyt kuvistakaan lukemaan.

arosuohaukka_02_Korppoo_08_19

NUORI AROSUOHAUKKA PYÖRI LÄHES KOKO AJAN ORMSKÄRISSÄ

NUORI AROSUOHAUKKA PYÖRI LÄHES KOKO AJAN ORMSKÄRISSÄ

Perjantaina 16.8.2019 oli pääosin pilvistä ja muutama heikko sadekuurokin saatiin. Tuuli oli etelälounaasta 6-11 m/s ja lämpöä oli enimmillään 19 astetta. Staijia vajaa 2 tuntia aamulla ja kierrettiin itäosa saaresta. Lintuja oli selvästi eilistä vähemmän – mainittavia mustalintu, 2 tuulihaukkaa, syksyn eka ampuhaukka, 7 valkovikloa, 6 isokuovia, töyhtöhyyppä ja metsäviklo. Tuttu kesykyyhkykin lenteli jälleen kylällä.

MERIKIHUJA NÄKEE EDELLEEN PÄIVITTÄIN

MERIKIHUJA NÄKEE EDELLEEN PÄIVITTÄIN

Lauantaina 17.8.2019 navakka vastatuuli (etelästä 8-10 m/s) ja lämmin ilma (20 astetta) pidättelevät edelleen muuttoa. Aurinkoista. Staijia tunti ja itäosan kierros tuottivat niukasti lintuja – näkyi mm. tuulihaukka, 2 käpytikkaa, 2 keltavästäräkkiä, 2 isokuovia, töyhtöhyyppä, valkoviklo ja 2 kapustarintaa. Outi lähti aamulla käymään mantereella.

MAJAKKAPÄIVÄ VIIKONLOPPU ON TUONUT SAAREEN VÄKEÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

MAJAKKAPÄIVÄ VIIKONLOPPU ON TUONUT SAAREEN – JA LINSSIHUONEESEEN – VÄKEÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntaina 18.8.2019 oli minullakin edessä pistäytyminen mantereelle. Ennen laivan lähtöä ei juurikaan tullut oltua ulkona – lähes koko aamu ja aamupäivä saatiin sadetta, ei rankasti mutta kuitenkin. Aamun parhaat havainnot olivat ad-tundrakurmitsa majakan edustan luodoilla, syksyn eka sarvipöllö itäniityn männyissä ja tuttu kesykyyhky, nyt Enskärillä.

PESIVÄT KIVITASKUT OVAT YHÄ SAARESSA

PESIVÄT KIVITASKUT OVAT YHÄ SAARESSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.