Orastavaa petomuuttoa

Tiistaina 20.8.2019 palasimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin (20 astetta), mutta lounaistuuli kohtalaisen reipas (9-11 m/s). Nauvon kahvien jälkeen matkattiin m/s Eivorille, johon kertyi kohtalaisesti väkeä – Utöhön lintureissulle tulivat myös Jouni Rautanen sekä Esa Kallio vaimonsa kanssa. Matkalla näkyi mm. 2 kalasääskeä ja harmaahaikara. Utöhön saavuttiin klo 12.30 ja iltapäivän kierroksella kylällä, itäosassa ja Enskärillä nähtiin mm. 6 tuulihaukkaa, 2 käkeä, 3 harmaahaikaraa, käpytikka, 2 punavarpusta, ruokokerttunen, rytikerttunen, törmäpääsky ja edelleen saaressa viihtyvä kesykyyhky. Kahlaajia nähtiin mm. 3 suosirriä, 2 kuovisirriä (ad ja juv), ad-tundrakurmitsa, töyhtöhyyppä, 8 isokuovia, pikkukuovi, liro ja valkoviklo.

ITÄRANNALLA OLI RINNAKKAIN VANHA JA NUORI KUOVISIRRI

ITÄRANNALLA OLI RINNAKKAIN VANHA JA NUORI KUOVISIRRI

Mainittakoon vielä, että nyt perheeseemme sukelsi lyhyen ajan sisällä jo toinen Sonyn kamera – Outi kuvaa tästä lähin Sony RX10IV-kameralla ja vaihtoon lähti jonkin verran Canonin kalustoa. Kamera ”customoitiin” jo parin viikon koekäytön aikana Outin tarpeisiin ja mukavalta tuntuu. Huomattava kevennys tämäkin kamera-arsenaaliimme.

OUTIN RÄKSÄ

OUTIN RÄKSÄ

Keskiviikkona 21.8.2019 oli aurinkoista ja heikkoa (5-7 m/s) lounaistuulta, lämpöä 20 astetta. Staijia vajaa kaksi tuntia aamulla plus tehtiin lähes koko saaren kierros (ei Kesnäsiä). Nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, 28 mustalintua, käpytikka, 3 törmäpääskyä, 5 käkeä ja orastavaa petolintumuuttoa: 2 tuulihaukkaa, 4 varpushaukkaa, nuolihaukka ja 2 ruskosuohaukkaa. Kahlaajia niukasti, mm. 4 suosirriä, 9 tylliä, tundrakurmitsa, 6 isokuovia, töyhtöhyyppä ja valkoviklo. Enskärillä näimme etelänpäiväkiitäjän, kuvia siitä ei tosin ehditty saada.

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO ON VIELÄ AIKA ALUSSA

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO ON VIELÄ AIKA ALUSSA

SYYSMUUTOLLE LÄHDÖSSÄ, OIKEALLA TÖRMÄPÄÄSKY

SYYSMUUTOLLE LÄHDÖSSÄ, OIKEALLA TÖRMÄPÄÄSKY (Kuva: Outi Sarjakoski)

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.