Pikkukivaa

Maanantaina 26.8.2019 oli vuodenaikaan nähden lintumaailmassa tosi hiljaista. Syynä lienee etelästä valunut lämmin (21 astetta) ja kostea ilma, joka ei kunnolla laukaise lintujen syysmuuttoa. Tuuli oli lounaasta 4-7 m/s. Staijia aamulla vajaa tunti ja saaren itäosat kierrettiin, myös Enskär, mutta saalis jäi laihaksi. Mainittavia olivat 6 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, käpytikka, 12 suosirriä, 3 isokuovia, 2 valkovikloa, 8 tylliä, luotokirvinen, huuhkaja ja syksyn eka pikkusieppo – n-pukuinen lintu käväisi meidän pihalla. Outi lähti päivällä mantereelle, Nisulan Kirsi saapui saareen lintureissulle.

PENSASKERTTUJA NÄKYY VIELÄ LÄHES PÄIVITTÄIN

PENSASKERTTUJA NÄKYY VIELÄ LÄHES PÄIVITTÄIN

Tiistaina 27.8.2019 huomattavan lämmin (23 astetta) eteläinen virtaus jatkui – taivas oli pilvetön ja etelälounainen tuuli oli heikkoa (2-5 m/s). Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja iltapäivällä itäosan kierros, muuten päivä oli ”työpäivä”: olin aamupäivällä hotellin kokoustiloissa pitämässä kuvaesitystä Saaristoasiain neuvottelukunnan väelle. Lintuja näkyi tänään mm. 5 varpushaukkaa, tuulihaukka, 2 ruskosuohaukkaa, käpytikka, merikihu, pikkukäpylintu ja kesykyyhky edelleen. Kahlaajia nähtiin mm. 4 isokuovia, 3 suosirriä, 8 tylliä, valkoviklo ja päivän parhaana pulmussirri, joka oleskeli aamulla majakan edustan luodoilla tyllien kaverina vajaa puoli tuntia. Hyönteissyöjiä oli tänään melko runsaasti, lähinnä leppälintuja, sieppoja ja pajulintuja.

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Keskiviikkona 28.8.2019 jatkui lämmin eteläinen virtaus, taas oli pilvetöntä ja lämpöä 23 astetta. Tuuli oli nyt kaakosta 5-7 m/s. Staijia totuttuun tapaan pari aamutuntia ja pitkä kierros itäosassa. Pikkulintuja oli eilistä niukemmin, mutta petolintuja muutti enemmän. Nähtiin yhteensä 53 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, kalasääski, 2 ruskosuohaukkaa ja aamulla klo 07.15 muutti 1kv arosuohaukka läheltä ja matalalla Patteriniemen yli lounaaseen – jo syksyn kolmas. Muita havaintoja olivat mm. syksyn ekat jouhisorsa ja silkkiuikku, harmaahaikara sekä kahlaajia 21 suosirriä, 7 tylliä, 3 isokuovia, 3 suokukkoa ja 3 valkovikloa. Nisulan Kirsi lähti iltapäivällä takaisin mantereelle.

NUORIA RUSKOSUOHAUKKOJA ON NÄKYNYT EPÄTAVALLISEN MONTA TÄNÄ SYKSYNÄ

NUORIA RUSKOSUOHAUKKOJA ON NÄKYNYT EPÄTAVALLISEN MONTA TÄNÄ SYKSYNÄ

JOKUNEN KÄPYTIKKA SILLOIN TÄLLÖIN - EI MITÄÄN KUNNON VAELLUSTA

JOKUNEN KÄPYTIKKA SILLOIN TÄLLÖIN – EI MITÄÄN KUNNON VAELLUSTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.