Rarit piilossa

Torstaina 26.9.2019 oli edelleen heikkoa tuulta (NE 2-4 m/s) ja pääosin aurinkoista, lämpöä oli 12 astetta. Staijia pitkin päivää, mutta saarikin pääosin kierrettiin. Muuttavana nähtiin mm. 7 metsähanhea, 40 haapanaa, 6 mustalintua, 27 pilkkasiipeä, 7 kuikkaa, 9 Gaviaa, 4 harmaahaikaraa, valkoviklo ja punakuiri. Petolintuja oli taas vähän enemmälti liikkeellä: 18 merikotkaa, 5 sinisuohaukkaa, 91 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, 2 ampuhaukkaa, 2 muuttohaukkaa (ad ja juv) sekä iltapäivällä kylän päältä lounaaseen muuttanut 1kv arosuohaukka – jo syksyn kuudes. Linnussa on kuitenkin myös ilmeinen annos sinisuohaukkaa mukana (ks kuva).

NUORI MUUTTOHAUKKA VIIVÄHTI TÄNÄÄN SAARESSA

NUORI MUUTTOHAUKKA VIIVÄHTI TÄNÄÄN SAARESSA

Saaressa nähtiin mm. lapinkirvinen, 3 luotokirvistä, leppälintu, 2 hernekerttua, 4 mustapääkerttua, pikkusieppo, isolepinkäinen, pikkuvarpunen ja lapinsirkku. Illansuussa saareen saapui paljon lisää lintuväkeä, mm. Järvisen Mikko, Esa Lahdenpää, Matti Haikonen ja Apuksen retkikunta (9 henkeä) Mikko Savelaisen johdolla. Myös Outi saapui mantereelta.

NUORI AROSUOHAUKKA MUUTTI LOUNAASEEN KYLÄN YLI

NUORI AROSUOHAUKKA MUUTTI LOUNAASEEN KYLÄN YLI. LINNUN ALAPUOLEN HAALEA VÄRI, HEIKKO KAULURI JA PITKÄ VIIDES KÄSISULKA VIITTAAVAT MAHDOLLISEEN RISTEYMÄÄN SINISUON KANSSA.

Perjantaina 27.9.2019 tuuli kävi idästä 6-8 m/s, taivas oli pääosin pilvetön ja lämpöä oli 13 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saari kompattiin. Merellä nähtiin mm. 41 pilkkasiipeä, 5 mustalintua, 5 kuikkaa, 9 Gaviaa, 24 merihanhea, 67 A/B (2a) ja n. 2700 haahkaa. Muuttavana nähtiin myös mm. 70 varpushaukkaa, kanahaukka, 14 sinisuohaukkaa, ampuhaukka, 10 tuulihaukkaa ja nuori muuttohaukka (oli pitkään paikallisena), tundrakurmitsa, kapustarinta ja 21 sepelkyyhkyä.

MUSTAPÄÄKERTTUJA ON PÄIVITTÄIN MUUTAMA

MUSTAPÄÄKERTTUJA ON PÄIVITTÄIN MUUTAMA

Saaressa nähtiin mm. 2 harmaahaikaraa, nuori selkälokki, 2 huuhkajaa (Kobbanilla), 2 isolepinkäistä, 3 luotokirvistä, hernekerttu, sinirinta, harmaasieppo, 5 pikkuvarpusta, lapinkirvinen ja 920 vihervarpusta. Aamulla mantereelle lähtivät ainakin Teivonen, Koistinen, Kopsa, Lehto, Orenius, Trogen, Murtosaari, Rasi ja Kahila. Illalla saareen saapui lisää lintuväkeä, mm. Jussi Jauhiainen, Antti Sintonen, Antti Marjokorpi ja kuvaajia Pekka Vainio ja Vesa Suuronen.

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ, OSALLA ON RENGAS JALASSA

TUULIHAUKKOJA RIITTÄÄ, OSALLA ON RENGAS JALASSA

Lauantaina 28.9.2019 oli pääosin aurinkoista, mutta illalla pilvistyi ja lounaasta saapui saderintama. Itätuuli puhalsi koko päivän 7-11 m/s ja lämpöä oli 14 astetta. Staijia pääosin vain aamulla, mutta saari kierrettiin kokonaan. Merellä/muutolla nähtiin mm. 3 harmaahaikaraa, 74 valkoposkihanhea, 205 A/B, 5 merihanhea, 2 kuikkaa, Gavia, 24 mustalintua, 5 pilkkasiipeä, suosirri, mustavaris ja petolintuja mm. 47 varpushaukkaa, kanahaukka, 9 sinisuohaukkaa, ampuhaukka ja 4 tuulihaukkaa. Saaressa nähtiin mm. 2 harmaasorsaa, selkälokki, kapustarinta, jänkäkurppa, huuhkaja (Kobbanilla), 15 haarapääskyä, 3 isolepinkäistä, 2 isokäpylintua, 16 Loxiaa, 2 luotokirvistä, leppälintu ja syksyn ensimmäiset 35 pyrstötiaista, tilhi ja kuusitiainen. Mantereelle lähtivät Grönroos ja Fowlie ja saareen saapui mm. Lasse Kaartinen.

SINISUOHAUKKA MENI LIIAN LÄHELTÄ...

SINISUOHAUKKA MENI LIIAN LÄHELTÄ…

Sunnuntaina 29.9.2019 satoi vähän yöllä ja päivä oli vaihteeksi pilvinen. Tuuli oli aluksi lounaasta 8-9 m/s, heikkeni ja kääntyi etelään 2-3 m/s. Lämpöä oli edelleen 13 astetta. Staijia ja koko saaren komppaus tuottivat muutolla mm. seuraavia: 28 sepelhanhea (4a), 3 tundrahanhea, 7 metsähanhea, 25 merihanhea, ruokki, 2 kuikkaa, 4 Gaviaa, myöhäinen 1kv lapintiira, harmaahaikara, suosirri, 5 jouhisorsaa, 11 pilkkasiipeä, 9 varpushaukkaa, kanahaukka, 5 sinisuohaukkaa, 4 tuulihaukkaa ja 3 ampuhaukkaa.

SYKSYN EKAT PYRSTÖTIAISET OVAT SAAPUNEET

SYKSYN EKAT PYRSTÖTIAISET OVAT SAAPUNEET

Saaresta löytyi mm. harmaasorsa, 6 kapustarintaa, suokukko, punakuiri, 1kv selkälokki, 3 tilheä, isolepinkäinen, kuusitiainen, 23 haarapääskyä, kivitasku, 8 pyrstötiaista, 2 hernekerttua, 4 mustapääkerttua, harmaasieppo, 2 leppälintua, 15 peukaloista, 14 tiltalttia, pajulintu ja 6 pikkukäpylintua. Mitään kummempia rareja ei viime päivinä ole saareen eksynyt, ajankohta olisi kyllä otollinen… Mantereelle lähti tänään paljon lintuväkeä, mm. Apuksen retkikunta sekä Lahdenpää, Haikonen, Marjokorpi, Vuorinen, Lindeman, Vainio, Suuronen ja Sintonen.

NUORELLA KAPUSTARINNALLA ON HIENOT SILMÄRIPSET

NUORELLA KAPUSTARINNALLA ON HIENOT SILMÄRIPSET

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.