Ei isompia yllätyksiä

Maanantaina 7.10.2019 jatkui heikko (3-7 m/s) pohjoisluoteinen virtaus. Puolipilvistä ja lämpöä oli 9 astetta. Väreily merellä on nyt vähän helpottanut. Staijia kolmisen tuntia ja koko saari taas kierrettiin. Muutto oli rauhallista, mainittavaa 15 kuikkaa, 25 pilkkasiipeä, 30 jouhisorsaa, lapasorsa, 20 varpushaukkaa, kanahaukka, sinisuohaukka ja ampuhaukka. Saaressa havaittiin mm. huuhkaja (Kobbanilla), 7 kapustarintaa, tundrakurmitsa, lehtokurppa, 8 taivaanvuohta, tylli, harmaasorsa ja luhtakana.

TALITIAISIA ON RUNSAASTI UTÖN RUSKAN KESKELLÄ

TALITIAISIA ON RUNSAASTI UTÖN RUSKAN KESKELLÄ

Pikkulinnuista mainittavia olivat mm. haarapääsky, isolepinkäinen, 4 pikkukäpylintua, nuori kirjosiipikäpylintu (ehkä sama kuin eilen), 3 mustapääkerttua, leppälintu, 9 pyrstötiaista, kuusitiainen, kivitasku ja lapinsirkku. Iltapäivällä saareen ilmestyi närhi, joka nähtiin useaan otteeseen. Täällä avomeren keskellä aina hyvä laji! Mantereelle lähtivät mm. Lintula, Söderling, Salin, Heiskanen, Kecskeméti, Casagrande ja Hynninen. Saareen saapuivat lintureissulle Tom Lindroos, Kari Haataja, Pertti Rasp, Olli Sassi, Timo Luhtala, Jorma Knaapi, Leena Laitinen ja Seppo Sandell. Silmäparien määrä pysyy runsaana.

NUORI KIRJOLOXIA NÄHTIIN

NUORI KIRJOLOXIA NÄHTIIN

Tiistai 8.10.2019 alkoi vesisateella, joka loppui klo 9 jälkeen ja päivä oli pilvipoutainen ja hyvin heikkotuulinen. Lämpöä oli 8 astetta. Staijia n. 3 tuntia ja ahkeraa saarikomppausta, lintujakin löytyi. Merellä/muutolla nähtiin mm. metsähanhi, 2 silkkiuikkua, härkälintu, 7 pilkkasiipeä, 7 kuikkaa, kaakkuri, 3 gaviaa, 5 jouhisorsaa, n. 2200 haahkaa ja arviolta n. 2500 muuttavaa allia. Aamupäivällä muutti tumma kihu länteen ja näytti enemmän leveäpyrstökihulta kuin merikihulta, mutta etäisyys esti varmaan määrityksen. Petolintuja nähtiin merikotkien lisäksi vain 3 varpushaukkaa ja ampuhaukka. Saaressa havaittiin vielä kahlaajia – 8 taivaanvuohta, jänkäkurppa, 5 kapustarintaa, 3 tundrakurmitsaa, 2 suokukkoa ja 2 isosirriä. Muita havaintoja olivat harmaasorsa, isolepinkäinen, 3 närheä ja pikkulintuja mm. pikkusieppo, 6 mustapääkerttua, 25 pyrstötiaista, 3 kangaskiurua, nokkavarpunen, lapinsirkku, 12 pikkuvarpusta, kivitasku ja 13 tiltalttia, joista yksi ilmeinen tristis.

PUNATULKKUJA ON MUUTOLLA MELKO RUNSAASTI

PUNATULKKUJA ON MUUTOLLA MELKO RUNSAASTI

Keskiviikkona 9.10.2019 tuuli oli kääntynyt itään, mutta oli heikkoa (3-6 m/s), taivas oli pilvinen, aamulla sadettakin klo 9 asti. Lämpöä oli runsaat 9 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saaren komppausta. Merellä/muutolla nähtiin mm. laulujoutsen, 12 pilkkasiipeä, 3 jouhisorsaa, gavia, 235 naakkaa ja petolintuja 6 varpushaukkaa, kanahaukka ja 3 sinisuohaukkaa. Luodoilla oli kahlaajia 4 kapustarintaa, tylli, suokukko, 9 merisirriä ja edelleen 2 isosirriä, saaressa oli ainakin 6 taivaanvuohta. Muita havaintoja olivat mm. luhtakana, isolepinkäinen, 11 tilheä, 8 pyrstötiaista, kuusitiainen, kangaskiuru, pikkusieppo, tristis-tyyppinen tiltaltti, 7 tiltalttia, 2 pikkuvarpusta ja 4 närheä, jotka viihtyivät saaressa lähes koko päivän. Raripikkulinnut antavat tänä syksynä näköjään odotuttaa pitkään… Illalla saareen saapuivat lintureissulle Ulla ja Esa Åke.

NÄRHIVAELLUS ULOTTUU JO UTÖHÖN SAAKKA

NÄRHIVAELLUS ULOTTUU JO UTÖHÖN SAAKKA

VIIME PÄIVINÄ ON OLLUT HIENOJA VALOJA

VIIME PÄIVINÄ ON OLLUT HIENOJA VALOJA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.