Närhijoukko saavutti Utön

Torstaina 10.10.2019 oli pitkään lähes tyventä, myöhemmin lounaistuulta 5 m/s. Puolipilvistä ja lämpötila nousi 12 asteeseen. Hyvä näkyvyys. Staijia pitkin päivää ja saarikomppaus, mutta saaressa edelleen melko niukasti lintuja. Merellä/muutolla nähtiin mm. 6 Gaviaa, 16 haapanaa, 9 pilkkasiipeä, 17 mustalintua, ainakin n. 10000 allia, 17 varpushaukkaa, kanahaukka ja ampuhaukka. Pattskärin luodoilla nähtiin 3 tundrakurmitsaa ja merisirri. Saaresta löytyi mm. harmaasorsa, taivaanvuohi, 2 isolepinkäistä, 2 kivitaskua, metsäkirvinen, 8 tiltalttia, joista 2 tristis-tyyppisiä, nuori kirjosiipikäpylintu, kangaskiuru ja 2 pikkuvarpusta. Närhivaellus voimistui reippaasti – tänään nähtiin yhteensä 87 yksilöä (8a), suurimmassa parvessa 34 yksilöä. Utön närhiennätys kautta aikojen! Illalla saareen saapui Kai Nieminen, Olli Sillantaka ja Ismo Hyvärinen lintureissulle.

NÄRHIÄ SAAPUI UTÖN ENNÄTYSMÄÄRÄ

NÄRHIÄ SAAPUI UTÖN ENNÄTYSMÄÄRÄ

Perjantaina 11.10.2019 lounaistuuli voimistui 10-12 m/s, taivas oli pilvinen ja saatiin vähän sadetta illemmalla. Lämpöä oli 12 astetta. Staijia n. 3 tuntia ja koko saaren kierros. Merellä/muutolla nähtiin mm. 14 kuikkaa, 23 Gaviaa, n. 4000 allia, 2 varpushaukkaa, tuulihaukka ja ampuhaukka. Aika hiljaista. Luodoilla nähtiin yhteensä 15 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. luhtakana, huuhkaja (Kobbanilla), 2 kapustarintaa, jänkäkurppa, 8 taivaanvuohta, isolepinkäinen, kangaskiuru, melko myöhäinen haarapääsky, metsäkirvinen, kivitasku, 4 tiltalttia, pikkusieppo ja 5 närheä. Aamulla lähtivät mantereelle Lindroos, Haataja, Rasp, Luhtala, Sassi, Tammelin, Rämänen, Knaapi, Laitinen ja Sandell. Myöhään illalla saapuivat mm. Aleksi ja Matti Sarkola, Antti Sintonen ja Varesvuon Markus ja Minna.

PIKKUKÄPYLINTUJA ON OLLUT VÄHÄN TÄNÄ SYKSYNÄ

PIKKUKÄPYLINTUJA ON OLLUT VÄHÄN TÄNÄ SYKSYNÄ

Lauantaina 12.10.2019 oli voimakasta länsituulta, aluksi 13-16 m/s, myöhemmin heikkeni n. 7 m/s. Pääosin pilvistä ja muutama pieni sadekuurokin saatiin, lämpöä oli 10 astetta. Staijia pitkin päivää ja koko saaren komppaus. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 52 haapanaa, 5 jouhisorsaa, 3000 allia, 4 mustalintua, kaakkuri, 20 kuikkaa, 58 Gaviaa, härkälintu, ruokki, 2 harmaahaikaraa, 5 pikkulokkia ja 1kv merikihu. Petolintuja nähtiin vain 3 varpushaukkaa, kanahaukka ja ampuhaukka. Saaressa havaittiin mm. huuhkaja (Kobbanilla), 3 kapustarintaa, jänkäkurppa, taivaanvuohi, isolepinkäinen, 7 närheä ja pikkulintuja mm. mustapääkerttu, 5 tiltalttia, kivitasku, 2 pikkusieppoa, 19 tilheä ja 9 pikkuvarpusta. Lajeja oli tänään 73. Mantereelle lähti aamulla Lasse Kaartinen ja illalla saapui saareen Outi sekä mm. Ari Vesanto ja Juha Laaksonen.

PAJUSIRKKUJA ON VIIME PÄIVINÄ OLLUT RUNSAASTI

PAJUSIRKKUJA ON VIIME PÄIVINÄ OLLUT RUNSAASTI

Sunnuntaina 13.10.2019 oli edelleen navakkaa länsituulta – aamulla 12-15 m/s, illemmalla enää 7 m/s. Päivä oli pääosin aurinkoinen ja lämpöä oli 10 astetta, näkyvyys oli mainio. Staijia n. 3 tuntia ja saaren komppausta, Kesnäs jäi vähän vähemmälle. Merellä/muutolla nähtiin tänään mm. metsähanhi, 27 kuikkaa, 43 Gaviaa, 19 pilkkasiipeä, 16 mustalintua, ruokki, suosirri, punakuiri, 4 kapustarintaa ja petolintuja 7 varpushaukkaa, 3 sinisuohaukkaa, myöhäinen ruskosuohaukka ja 1 ampuhaukka. Saaressa havaittiin mm. paikallinen nuori sepelhanhi, tylli, jänkäkurppa, taivaanvuohi, 12 närheä, luhtakana (ad), 2 isolepinkäistä, metsäkirvinen, luotokirvinen, myöhäinen haarapääsky, 2 pikkusieppoa, mustapääkerttu, 3 tiltalttia, 28 tilheä, kivitasku, 16 pikkuvarpusta ja 18 pyrstötiaista. Mantereelle lähtivät tänään Hyvärinen ja Sarkolat.

PIKKUSIEPOT EIVÄT OLE NYT MINULLE OIKEIN POSEERANNEET - TÄMÄN PAREMPAAN EN KYENNYT

NUORET PIKKUSIEPOT EIVÄT MINULLE OIKEIN POSEERANNEET – TÄMÄN PAREMPAAN EN KYENNYT

PUUKIIPIJÖIDEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

PUUKIIPIJÖIDEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.