Hanhia ja pöllöjä

Maanantaina 14.10.2019 lounaasta saapunut matalapaine pudotti melko reippaasti vettä iltapäivään saakka, myöhemmin oli pilvipoutaa ja lämpöä 9 astetta. Koillis-itätuuli oli aluksi 12-14 m/s ja heikkeni illaksi n. 6 m/s. Staijia niukasti, mutta kompattiin ahkerasti, etenkin sateen jälkeen. Nähtiin mm. 1310 valkoposkihanhea, 635 Brantaa, 300 A/B, 3 harmaahaikaraa, sinisuohaukka, vielä 1kv ruskosuohaukka, 9 varpushaukkaa, 2 ampuhaukkaa ja 3 närheä.

ITÄISET TUULET PAINOIVAT HANHIA UTÖHÖNKIN, TÄSSÄ VALKOPOSKIPARVI

ITÄISET TUULET PAINOIVAT HANHIA UTÖHÖNKIN, TÄSSÄ VALKOPOSKIPARVI

Saaressa oli sateen jäljiltä paljon lintuja – mm. luhtakana, 10 taivaanvuohta, 250 punarintaa, 35 puukiipijää, 250 hippiäistä, 55 peukaloista, 12 tiltalttia, 22 kulorastasta, mustapääkerttu, pikkukäpylintu, västäräkki, luotokirvinen, 10 tilheä, 6 kangaskiurua, 3 isolepinkäistä ja pikkusieppo. Saareen oli ilmestynyt myös kaksi tikkaa – käpytikka ja koiras pikkutikka, jälkimmäinen ensimmäinen neljään vuoteen. Päivällä saapui lintureissulle muutama orni, tuttuja Kai Hilditch ja Hannu Tuomisto. Mantereelle lähtivät Nieminen ja Sillantaka.

PIKKUTIKKA ILMESTYI SAAREEN

PIKKUTIKKA ILMESTYI SAAREEN

Tiistaina 15.10.2019 oli mukava syyssää – puolipilvistä, 8 astetta ja hiljalleen voimistuvaa itäkaakkoista tuulta, illalla 10-12 m/s. Illalla taas vähän sadetta. Tänään lähinnä saarikomppausta, staijaus jäi niukalle. Nähtiin mm. laulujoutsen, 135 valkoposkihanhea, 2 Gaviaa, 10 varpushaukkaa, kanahaukka, ampuhaukka ja töyhtöhyyppä. Saaressa (ja osin Ormskärissä) havaittiin mm. 7 närheä, Gamla Postenin männikössä sekä sarvipöllö että helmipöllö (vuoden eka), 2 lehtokurppaa, 2 taivaanvuohta, isolepinkäinen, 520 tilheä, 41 pyrstötiaista, 2 kuusitiaista, 35 peukaloista, 140 punatulkkua, 4 mustapääkerttua, 5 tiltalttia, 6 kangaskiurua, 8 pikkuvarpusta, pulmunen ja 2 nokkavarpusta. Tiaisia oli tänään paljon, talitiaisia n. 700 ja sinitiaisia 350.

sarvipollo_01_Korppoo_10_19

SARVIPÖLLÖ JA HELMIPÖLLÖ KILLISTELIVÄT GAMLA POSTENILLA

SARVIPÖLLÖ JA HELMIPÖLLÖ KILLISTELIVÄT GAMLA POSTENILLA

Keskiviikkona 16.10.2019 oli navakkaa itätuulta (9-11 m/s) ja taivas paksussa pilvessä, lämpöä oli 9 astetta. Staijia aamupäivä ja pääosa saarestakin kierrettiin. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 227 sepelhanhea, 95 valkoposkihanhea, 178 Brantaa, 259 metsähanhea, 20 tundrahanhea, 1010 Anseria, 363 A/B, 70 haapanaa, 15 pilkkasiipeä ja 3 ruokkia. Petolintuja nähtiin merikotkien lisäksi varpushaukka, ampuhaukka, sinisuohaukka ja nuori muuttohaukka, kahlaajia suosirri, taivaanvuohi ja jänkäkurppa. Saaressa oli lisäksi mm. sarvipöllö, suopöllö, luhtakana, naaras pikkutikka, 3 närheä, 3 isolepinkäistä, 7 kangaskiurua, 6 tiltalttia, 2 mustapääkerttua, 35 peukaloista, 2 pikkuvarpusta ja pulmunen. Saareen saapui iltapäivällä lintureissulle muutama uusi lintuharrastaja, mm.  Antti Peuna, Lauri Nikkinen ja Petri Laine. Mantereelle lähti Hannu Tuomisto.

PEUKALOISIA ON OLLUT RUNSAASTI VIIME PÄIVINÄ

PEUKALOISIA ON OLLUT RUNSAASTI VIIME PÄIVINÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.