Piipahdus mantereelle

Maanantaina 21.10.2019 oli pitkästä aikaa lähdettävä pistäytymään mantereella. Päivä oli pilvinen, vähän tihkusadettakin, ja lämpöä oli 7 astetta. Tuuli oli luoteesta 6-8 m/s. Staijia vajaa pari tuntia ja muuten komppausta. Nähtiin mm. 35 tundrahanhea, 6 pilkkasiipeä, 5 mustalintua, n. 10000 allia, 3 pikkulokkia, 230 naakkaa, 11 varpushaukkaa, sinisuohaukka ja nuori muuttohaukka. Saaressa oli myös 3 närheä edelleen, 4 taivaanvuohta, 2 mustapääkerttua, 4 tiltalttia, leppälintu, 3 pikkuvarpusta, nokkavarpunen, kangaskiuru, 15 peukaloista, pulmunen ja edelleen eilinen naaraspukuinen mustaleppälintu. Mantereelle lähtivät lisäkseni Keskisen Arto, Jarmo Laine ja Laaksosen Juha, saareen jäi lintuharrastajia Haikosen Matti ja saapui Erkki Timonen ja Antti Leinonen. Viimemainitut näkivät ja kuvasivat hienosti itärannan ruovikossa taigauunilinnun. Matkalla mantereelle nähtiin mm. ampuhaukka Bokullassa ja piekana Aspössä. Turussa olin klo 20 aikaan.

TILHIÄ ON UTÖSSÄ VIELÄ MELKO VÄHÄN

TILHIÄ ON UTÖSSÄ VASTA MELKO VÄHÄN (Kuva: Outi Sarjakoski)

Keskiviikkona 23.10.2019 lähdin aamulla takaisin Utöhön, Outi jäi vielä mantereelle. Ajelin aamulla Nauvoon kaffelle ja sieltä m/s Eivorille, jonne saapui muutakin lintuporukkaa matkalla Utöhön: Jouni Rautanen, Tapani Aarnio sekä Gamlingarna eli Hannu Hilke, Timo Nurmi, Rurik Baarman ja Rolf Karlsson. Päivä oli aurinkoinen, länsilounainen tuuli puhalsi 6-8 m/s ja lämpöä oli 11 astetta. Matkalla nähtiin mm. 2 varpushaukkaa, muutama merikotka ja Aspön satamassa, hautausmaan kivillä, naaraspukuinen mustaleppälintu. Utöhön saavuttiin klo 15.40 ja loppupäivän aikana nähtiin mm. 2 närheä, 4 mustapääkerttua, 120 tilheä ja 4 tikliä.

PIHLAJANMARJAT HUPENEVAT VAUHDIKKAASTI

PIHLAJANMARJAT HUPENEVAT VAUHDIKKAASTI

Torstaina 24.10.2019 oli navakkaa lounaistuulta (10-13 m/s) ja puolipilvistä, lämpöä oli edelleen 11 astetta. Staijia vajaa pari tuntia plus saaren komppaus. Lintuja melko niukasti, kova vastatuuli haitannee. Nähtiin mm. 210 haahkaa, 8 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 2 varpushaukkaa, taivaanvuohi, 6 närheä ja kuultiin luhtakana. Länsipuolen luodoilla oli aamulla 10+3 merisirriä. Saaressa havaittiin myös mm. 9 tiltalttia, 5 mustapääkerttua, 40 tilheä, 25 peukaloista, leppälintu ja 2 vuorihemppoa. Illalla saareen saapuivat lintureissulle Jouko Vuokko, Antero Lindberg, Tuure Nyholm ja Seppo Paulamäki.

TILTALTTIEN MUUTTO JATKUU YHÄ

TILTALTTIEN MUUTTO JATKUU YHÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.