Sadetta ja tuulta – ja lisää sadetta

Perjantaina 25.10.2019 epävakaiset säät jatkuivat – kovaa (13-17 m/s) etelälounaista tuulta, pilvistä ja lämpöä 12 astetta. Näkyvyys merelle oli kehnonlainen ja siksi staijia hyvin niukasti, mutta saari kierrettiin kokonaan. Nähtiin mm. harmaahaikara, kapustarinta, lehtokurppa, luhtakana, uuttukyyhky, 5 närheä sekä sarvipöllö (Gamla Postenilla). Pikkulintuja oli tullut viime yönä lisää, tänään havaittiin mm. 5 kangaskiurua, 3 leppälintua, 5 tiltalttia, 4 mustapääkerttua, luotokirvinen, nokkavarpunen, 20 peukaloista, 100 hippiäistä, 160 tilheä, lapinsirkku, pulmunen ja edelleen 2 vuorihemppoa. Illalla saareen saapui lintureissulle Jauhiaisen Jussi.

KOTTARAISETKIN VEROTTAVAT PIHLAJANMARJOJA

KOTTARAISETKIN VEROTTAVAT PIHLAJANMARJOJA

Lauantaina 26.10.2019 satoi vettä lähes koko ”valoisan” ajan. Lämpö käväisi 11 asteessa, mutta illalla viileni nopeasti. Navakka lounaistuuli (10-12 m/s) kääntyi illalla pohjoistuuleksi samalla vähän heiketen. Jussi staijaili majakalla jonkin aikaa, muuten kompattiin saarta sään sallimissa rajoissa. Havaittiin mm. ruokki, 4 pilkkasiipeä, taivaanvuohi, 2 närheä, 220 kottaraista, luhtakana ja illansuussa saareen saapunut Tarmo ”Tarppi” Nurmi näki laivalta Knivskärin lähellä merisirrin. Saaressa oli pikkulintuja mm. 4 tiltalttia, 3 vuorihemppoa (2 Enskärillä, 1 itärannalla), 12 peukaloista, leppälintu ja hotellialueella 2 mustaleppälintua, +2kv koiras ja naaraspukuinen lintu. Aamulla lähtivät mantereelle Hilke, Nurmi, Baarman, Karlsson ja Aarnio.

VUORIHEMPPO SADESÄÄN PIMEYDESSÄ - KAMERAN ISO 4000.

VUORIHEMPPO SADESÄÄN PIMEYDESSÄ – KAMERAN ISO 4000.

Sunnuntaina 27.10.2019 oli toinen lähes kokonainen sadepäivä putkeen. Sade alkoi heti aamulla ja hellitti vasta myöhään iltapäivällä. Aamu oli tyven, mutta tuuli nousi nopeasti ja kääntyi pohjoiseen – enimmillään 8-11 m/s. Lämpötila putosi alimmilleen 4 asteeseen. Illansuussa luotsiasemalta staijia, muuten sateen keskellä saaren komppausta. Nähtiin mm. 2 kuikkaa, 2 Gaviaa, 30 pilkkasiipeä, 18 mustalintua, 640 allia, 2 varpushaukkaa, ampuhaukka ja 220 naakkaa. Saaressa havaittiin mm. luhtakana, 2 närheä, 60 tilheä ja aika mukavasti pikkulintuja, mm. 750 muuttavaa punatulkkua, 600 vihervarpusta, 25 peukaloista, 20 puukiipijää, 15 kulorastasta, 4 tiltalttia, 2 mustapääkerttua, luotokirvinen, lapinsirkku ja 2 muuttavaa pulmusta. Lisäksi nähtiin 5 kangaskiurua, nokkavarpunen, myöhäinen koiras leppälintu ja hotellialueella yhtä aikaa 3 mustaleppälintua (+2kv k ja 2 n-puk). Päivän rari oli Tarpin aamupäivällä itäniityltä löytämä ääntelevä ja lentelevä isokirvinen, joka tovia myöhemmin näyttäytyi myös meille muille. ”Riku” on lähes jokavuotinen laji Utössä. Rautasen Jouni lähti päivällä mantereelle.

MUSTALEPPÄLINTU VESISATEESSA JA TAAS KAMERAN ISO 4000.

MUSTALEPPÄLINTU VESISATEESSA

HIPPIÄISTEN MUUTTO JATKUU EDELLEEN MELKO VILKKAANA

HIPPIÄISTEN MUUTTO JATKUU EDELLEEN MELKO VILKKAANA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.