Vielä riittää katsottavaa

Maanantaina 28.10.2019 oli vaihteeksi pääosa päivästä satamatta, vasta illansuussa saatiin vesikuuroja. Aurinkoakin nähtiin ja lämpöä oli 7 astetta. Tuuli oli luoteesta 6-9 m/s. Staijia noin kolme tuntia plus koko saaren komppausta. Nähtiin merellä/muutolla mm. 3 laulujoutsenta, 130 valkoposkihanhea, 430 Anseria, 23 mustalintua, 18 pilkkasiipeä, 3 kuikkaa, kaakkuri, 330 naakkaa ja 19 varpushaukkaa. Saarikomppaus tuotti mm. 5 närheä, luhtakanan, 800 tilheä, 2 pulmusta, lapinsirkun, pikkuvarpusen, västäräkin, tiltaltin, 3 kangaskiurua, 17 peukaloista ja 3 kuusitiaista. Itäniityllä oleskeli edelleen eilinen isokirvinen. Saaresta lähtivät iltapäivällä mantereelle Jauhiainen, Vuokko, Paulamäki, Lindberg ja Nyholm, jotka näkivät laivalta Knivskärin luona 5 merisirriä. Saareen puolestaan saapui lintureissulle Jukka Brunell vaimonsa Annen kanssa.

TILHET OVAT SAAPUNEET ULKOSAARISTOON SUURIN JOUKOIN

TILHET OVAT SAAPUNEET ULKOSAARISTOON SUURIN JOUKOIN

Tiistaina 29.10.2019 satoi vettä aamulla ja illansuussa, muuten päivä oli puolipilvinen ja mukava retkisää. Lämpöä oli 5 astetta ja pohjoisluoteista tuulta 4-8 m/s. Staijia pari tuntia ja koko saaren komppausta. Muuttavana nähtiin mm. 18 laulujoutsenta, 17 metsähanhea, 3 harmaahaikaraa, 7 pilkkasiipeä, 23 mustalintua, ruokki, 2 pulmusta, 2 hiirihaukkaa, piekana, 8 varpushaukkaa ja Pattskärillä hetken levähtänyt nuori muuttohaukka. Saaressa havaittiin mm. luhtakana, lehtokurppa, 3 närheä, 2 mustapääkerttua, 16 pikkuvarpusta, 5 vuorihemppoa itärannalla, 490 urpiaista, kangaskiuru, myöhäinen metsäkirvinen, 1100 tilheä, 10 peukaloista, myöhäinen leppälintu ja Kesnäsin kärjessä naaras mustaleppälintu. Jukka näki ja kuvasi Gamla Postenilla hetken viipyneen komean koiras taviokuurnan ja itäniityllä oleskeli edelleen koko päivän isokirvinen, jo kolmatta päivää. Monipuolinen lintupäivä näin loppusyksyllä.

Jukka Brunell näki ja kuvasi koiras taviokuurnan Gamla Postenilla - edellinen oli saaressa 5 vuotta sitten.

JUKKA BRUNELL NÄKI JA KUVASI TÄMÄN TAVIOKUURNAN GAMLA POSTENILLA – EDELLINEN NÄHTIIN SAARESSA 5 VUOTTA SITTEN. JUKALLE KIITOS KUVASTA!

Keskiviikkona 30.10.2019 oli täälläkin aamulla lätäköt jäässä, mutta päivällä ilma lämpeni 6 asteeseen. Aluksi heikkoa luodetuulta, illalla puhalsi lounaasta 8-10 m/s. Päivä oli pääosin aurinkoinen, illalla vasta pilvistyi. Staijia yhteensä pari tuntia, mutta merellä oli ikävää lämpöväreilyä. Enemmänkin kompattiin saarta, tosin linnut olivat vähentyneet eilisestä. Nähtiin mm. 21 laulujoutsenta, 4 Gaviaa, 40 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 3 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, 3 varpushaukkaa ja koiras sinisuohaukka.  Saaresta löytyi mm. luhtakana edelleen, helmipöllö Gamla Postenilta, sarvipöllö koululta, 3 närheä, taivaanvuohi, lehtokurppa ja pikkulintuja mm. 3 mustapääkerttua, kangaskiuru, 4 pikkuvarpusta, tikli, lapinsirkku ja itäniityllä edelleen viihtyvä isokirvinen. Nurmen ”Tarppi” lähti iltapäivällä mantereelle.

SYKSYN KOLMAS HELMIPÖLLÖ GAMLA POSTENIN MÄNNYISSÄ

SYKSYN KOLMAS HELMIPÖLLÖ GAMLA POSTENIN MÄNNYISSÄ

ISOKIRVINEN ON VIIHTYNYT ÖSTERÄNGILLÄ JO NELJÄ PÄIVÄÄ

ISOKIRVINEN ON VIIHTYNYT ÖSTERÄNGILLÄ JO NELJÄ PÄIVÄÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.