Lisää syysrareja ja matka mantereelle

Maanantaina 11.11.2019 oli pitkästä aikaa lähdettävä käymään mantereella. Päivä oli pilvipoutainen, luoteistuuli heikkoa (3-6 m/s) ja lämpöä oli 4 astetta. Staijia runsas tunti ja koko saaren kierros ennen laivan lähtöä. Nähtiin mm. myöhäinen härkälintu, 35 allia, gavia, haahkakoiras, 2 tavia, sepelkyyhky, 2 närheä, luhtakana ja 35 tilheä. Pikkulintuja nähtiin mm.  10 punarintaa, 12 peukaloista, 2 mustapääkerttua, tiltaltti, hippiäinen, 2 niittykirvistä, pulmunen ja 2 vuorihemppoa. Lindroosin Leo näki päivällä ylilentävän ja muutaman kerran äännelleen isokirvisen Enskärillä.

Vähän ennen laivan lähtöä Leo kuvasi vielä koulun lahdella sirkun, jonka ehti paremmin tutkia vasta kotonaan ja kuvasta paljastui pikkusirkku! Hieno marraskuun havis. Saareen jäi Järvisen Mikko ja päivällä saareen saapui Helstolan Jari. Iltapäivällä oli näkynyt vielä suopöllö. Matkalla mantereelle ei tehty mainittavia havaintoja ja Turussa olin klo 20.

LINDROOSIN LEON KUVAAMA HIENO PIKKUSIRKKU KOULUN LAHDELTA. LEOLLE KIITOS KUVASTA!

LINDROOSIN LEON KUVAAMA HIENO PIKKUSIRKKU KOULUN LAHDELTA. LEOLLE KIITOS KUVASTA!

SYKSYISET KOIRASPEIPOT OVAT HIENON VÄRISIÄ

SYKSYISET KOIRASPEIPOT OVAT TYYLIKKÄÄN VÄRISIÄ

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.