Leutoja marraskuun kelejä

Maanantaina 18.11.2019 jatkui niukkavaloinen pilvikeli. Lämpöä oli 7 astetta ja itäkaakkoinen tuuli oli aamulla heikkoa, mutta voimistui illaksi 12 m/s. Näkyvyys oli hyvä. Staijia vajaa 3 tuntia luotsiaseman suojassa ja koko saaren kierros tehtiin. Nähtiin mm. 14 allia, varpushaukka, huuhkaja (Kobbanilla), luhtakana, 2 närheä ja Bådanilla pitkästä aikaa n. 30 merisirriä.

SAARESSA VIIHTYVIÄ NÄRHIÄ ON HAUSKA KUVATA

SAARESSA VIIHTYVIÄ NÄRHIÄ ON HAUSKA KUVATA

Pikkulintuja havaittiin mm. 9 punarintaa, 8 peukaloista, 2 tiltalttia, laulurastas, 3 punakylkirastasta, 65 räkättiä, 25 tilheä, 3 niittykirvistä, 2 pikkuvarpusta ja edelleen pikkusirkku jo tutulla paikalla saunalahden rannalla. Peippoja nähtiin n. 15, joista 9 muutti parvessa avomerelle lounaaseen. Järvisen Mikko ja Anu lähtivät päivällä mantereelle.

RÄKÄTTIRASTAITA ON VIELÄ MELKO RUNSAASTI

RÄKÄTTIRASTAITA ON VIELÄ MELKO RUNSAASTI

Tiistaina 19.11.2019 aamun ja aamupäivän sadesumu piti meidät sisällä, samoin poissa meristaijista. Iltapäivällä selkeni, lämpöä oli 9 astetta ja etelätuulta 9-10 m/s. Kierrettiin Kesnäs sekä saaren itäosat sateen loputtua. Mainittavia havaintoja olivat mm. 2 taivaanvuohta, jänkäkurppa, 3 närheä, sepelkyyhky ja useita minuutteja satamalahden yllä pyörinyt myöhäinen töyhtöhyyppä, joka lopuksi laskeutui Ormskäriin. Pikkulintuja nähtiin mm. 3 punarintaa, 6 peukaloista, rautiainen, tilhi, 40 räkättiä, 2 pikkuvarpusta, 2 niittykirvistä ja itärannan levävallilla tiltaltti. Saunalahden rannalta löytyi edelleen paikalla viihtyvä pikkusirkku.

SAARESSA OLESKELEE VÄHÄN ERIKOISEN VÄRINEN, RUSKEHTAVA JA SULKASATOINEN SEPELKYYHKY

SAARESSA OLESKELEE VÄHÄN ERIKOISEN VÄRINEN, RUSKEHTAVA JA SULKASATOINEN SEPELKYYHKY

Keskiviikkona 20.11.2019 oli vaihteeksi kaunis syyspäivä, jopa aurinkoista muutaman tunnin ajan. Tuuli oli etelästä 5-8 m/s ja lämpöä oli enimmillään 9 astetta. Stajia aamulla runsas tunti majakalla ja koko saari kierrettiin lukuun ottamatta Enskäriä. Nähtiin mm. 31 mustalintua, pilkkasiipi, 4 allia, 3 närheä, 3 kottaraista, 40 tilheä, 70 räkättirastasta ja 3 punakylkirastasta. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 10 peukaloista, 6 punarintaa, hippiäinen, kaikkiaan 3 tiltalttia, 2 pikkuvarpusta ja yhä edelleen pikkusirkku Saunalahden rannan mesiangervokasvustossa.

TILTALTTEJA ON NÄKYNYT VIELÄ LÄHES JOKA PÄIVÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

TILTALTTEJA ON NÄKYNYT VIELÄ LÄHES JOKA PÄIVÄ (Kuva: Outi Sarjakoski)

PITKÄN TAUON JÄLKEEN SAARESTA LÖYTYI VIELÄ HIPPIÄINEN - LUULIN, ETTÄ MUUTTO OLI JO KOKONAAN OHI

PITKÄN TAUON JÄLKEEN SAARESTA LÖYTYI VIELÄ HIPPIÄINEN – LUULIN, ETTÄ MUUTTO OLI JO KOKONAAN OHI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.