Pikkulintuja aika monipuolisesti – ja lähtö mantereelle

Torstaina 21.11.2019 oli paksua matalalla roikkuvaa pilveä, navakkaa (10-13 m/s) kaakkoistuulta ja lämpöä 7 astetta. Ei ollut yhtä mukava ulkoilupäivä kuin eilen. Staijia tunti, mutta merellä oli täysin hiljaista. Kierrettiin saaren itä- ja pohjoisosat, sen sijaan Kesnäs jätettiin tänään väliin. Lintuja oli varsin maltillisesti – nähtiin mm. 3 naurulokkia, taivaanvuohi, 2 närheä, 14 räkättiä, punakylkirastas ja pikkulintuja mm. 3 punarintaa, 2 peukaloista, rautiainen, niittykirvinen ja itärannalla tiltaltti. Pikkusirkkupaikalla emme käyneet tänään lainkaan, antaa linnun olla välillä ihan rauhassa… Saareen saapui illalla lintureissulle Jonne von Herzen puolisonsa kanssa.

punarinta_12_Korppoo_11_19

PUNARINTOJA JA PEUKALOISIA ON KUMPAAKIN VIELÄ NOIN 10 YKSILÖÄ, OSA VIIHTYY ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

PUNARINTOJA JA PEUKALOISIA ON KUMPAAKIN VIELÄ NOIN 10 YKSILÖÄ, OSA VIIHTYY ITÄRANNAN RUOVIKOSSA

Perjantaina 22.11.2019 jatkui marraskuun hämärä – matalaa täyspilveä, navakkaa (11-14 m/s) kaakkoistuulta ja lämpöä 6 astetta. Lyhyt staiji aamulla ja kierrettiin saaren etelä- ja itäosat. Tuulen takia linnut olivat aika piilossa, havaintoja olivat mm. 2 närheä, ampuhaukka, 3 naurulokkia, tilhi, 2 kottaraista, 35 räkättiä ja punakylkirastas. Pikkulintuja nähtiin mm. 4 peukaloista, punarinta, rautiainen, 5 pikkuvarpusta ja pikkusirkku edelleen vakiopaikallaan kähmyilemässä.

NÄRHET PIRISTÄVÄT HARMAATA MAISEMAA

NÄRHET PIRISTÄVÄT HARMAATA MAISEMAA

Lauantaina 23.11.2019 jatkui pilvinen sää ja kaakkoistuuli, nyt hiukan heikentyneenä (7-10 m/s). Lämpötila oli runsas 3 astetta. Lyhyt staiji aamulla ja kierrettiin Outin kanssa koko saari. Mainittavia havaintoja olivat mm. naaras uivelo, 110 tukkasotkaa (nousivat Ormskäristä), 5 naurulokkia, luhtakana, lehtokurppa, jänkäkurppa, sepelkyyhky, 2 närheä, 48 tilheä, 78 räkättirastasta ja 2 punakylkirastasta. Pikkulintujakin oli ihan mukavasti näin marraskuun lopulla, mm. 3 punarintaa, 7 peukaloista, rautiainen, 2 niittykirvistä, kiuru (saapui mantereen suunnasta ja laskeutui Österängille) sekä 2 tiltalttia. Pikkusirkkua ei nyt löytynyt Saunalahden rannalta, voi tietysti silti olla edelleen saaressa…

TILHIÄ RIITTÄÄ EDELLEEN. KUTEN VIELÄ PIHLAJANMARJOJAKIN

TILHIÄ RIITTÄÄ EDELLEEN. KUTEN VIELÄ PIHLAJANMARJOJAKIN

Sunnuntaina 24.11.2019 oli edelleen pilvistä, mutta kaakkoistuuli oli yhä heikentynyt – nyt vain 4-6 m/s. Lämpöä oli 3 astetta. Staijia aamulla vajaa tunti ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Havaittiin mm. ampuhaukka, 2 naurulokkia, luhtakana, 2 närheä, 39 tilheä, 85 räkättiä, punakylkirastas, 5 kottaraista ja pitkästä aikaa taas merisirrejä – nyt n. 30 yksilöä Bådanilla. Pikkulinnuista mainittavimpia olivat 5 punarintaa, 6 peukaloista, rautiainen, niittykirvinen, 2 pikkuvarpusta, 5 keltasirkkua ja Saunalahden rannalla jälleen 2 tiltalttia sekä jo tutuksi tullut pikkusirkku. Heikomman tuulen takia lintu antautui hieman aiempaa paremmin kuvattavaksi. Päivällä lähti mantereelle jonkin verran väkeä, mm. von Herzenit.

PIKKUSIRKKU NÄYTTÄYTYI TÄNÄÄN MUKAVASTI

PIKKUSIRKKU NÄYTTÄYTYI TÄNÄÄN MUKAVASTI

TALVEHTIVIA TUKKASOTKIA ON SAAPUNUT MAISEMIIN, YLINNÄ NAARAS UIVELO

TALVEHTIVIA TUKKASOTKIA ON SAAPUNUT MAISEMIIN, YLINNÄ NAARAS UIVELO

Maanantaina 25.11.2019 oli edessä lähtö mantereelle joksikin aikaa. Taivas oli edelleen paksussa pilvessä, eteläkaakkoista tuulta oli 4 m/s ja lämpöä 3 astetta. Lyhyt staiji luotsiasemalla ja itäosan kierros mahtuivat ohjelmaamme ennen laivan lähtöä. Nähtiin mm. n. 70 merisirriä Hamnskärin N-luodolla, luhtakana oli äänessä itärannan ruovikossa ja lisäksi havaittiin 2 punarintaa, 4 peukaloista, 90 räkättirastasta, laulurastas ja 2 pikkuvarpusta. Pikkusirkkupaikalla ei käyty tänään. Laivamatka mantereelle oli pääosin pimeän aikaan, ei mainittavia tapahtumia. Turussa oltiin klo 20 aikoihin.

TELKKIÄ ALKAA HILJALLEEN KERÄÄNTYÄ SAAREN RANNOILLE TALVEHTIMAAN

TELKKIÄ ALKAA HILJALLEEN KERÄÄNTYÄ SAAREN RANNOILLE TALVEHTIMAAN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.