Takaisin Utöhön

Torstaina 23.1.2020 olin taas parin Lauttasaaressa vietetyn päivän jälkeen matkalla Utöhön, Outi jäi vielä mantereelle. Ajelin aamupäivällä Nauvoon kaffelle, vähän kävelin kirkonkylällä ja sitten m/s Eivorille. Väkeä oli melko niukasti, Utön saapui myös Jarmo Nieminen muutaman kaverinsa kanssa. Sää oli pilvinen, länsituulta 12-14 m/s ja lämmintä oli 4 astetta. Utöhön saavuttiin klo 18.

ISOKOSKELOITA UTÖN SATAMASSA

ISOKOSKELOITA UTÖN SATAMASSA

Perjantaina 24.1.2020 oli mukava ulkoilusää – länsituulta 7-9 m/s, puolipilvistä ja lämpöä 5 astetta. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja kiersin likimain koko saaren. Havaintoja olivat mm. 3 mustalintua, 3 närheä, 9 tilheä, 11 räkättirastasta ja itä- ja etelärannalla yhteensä 42 merisirriä. Kylläpä niitä on nyt ollut mukavasti pääsaaren rannoilla. Pikkulintuja näkyi mm. 4 peukaloista, 2 punarintaa, 2 rautiaista ja edelleen saunalahden rannan vakiopaikalla pikkusirkku. Itärannan vuorihemppoa ei sen sijaan ole enää muutamaan päivään nähty. Illalla saareen saapuivat mm. Ansku Lehto ja Petri Helminen lintureissulle.

NÄRHET OVAT EDELLEEN ILONAMME

NÄRHET OVAT EDELLEEN ILONAMME

Lauantaina 25.1.2020 oli aurinkoista, lämpöä +4 astetta ja navakkaa luoteistuulta, aamupäivällä 12-16 m/s, heikkeni illaksi. Staijia tunti luotsiasemalla ja saaren komppaus Enskäriä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. 5 riskilää (kaikki tp), 8 räkättirastasta, 7 tilheä, närhi ja yhteensä 48 merisirriä, pääosa itärannalla ja osa luodoilla. Pikkulintujakin löytyi, mm. 3 peukaloista, 3 punarintaa, 2 rautiaista, kiuru, niittykirvinen, 2 pikkuvarpusta, 2 urpiaista ja jälleen iltapäivällä pikkusirkku tutulla paikallaan.

PIKKUSIRKKU LÖYTYY AINA HYVIN SUPPEALTA ALUEELTA

PIKKUSIRKKU LÖYTYY AINA HYVIN SUPPEALTA ALUEELTA

Sunnuntaina 26.1.2020 oli puolipilvistä, lämmintä runsaat 5 astetta ja länsilounaista tuulta, ap:llä 12-14 m/s, ip:llä 7 m/s. Staijia runsas tunti aamulla majakalla ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Mukava retkisää ja jotain uuttakin taas löydettiin. Nähtiin mm. tavi, 3 riskilää, 15 tukkasotkaa, n. 130 lounaaseen matkannutta kalalokkia ja Pattskärin salmesta löytyi iltapäivällä uimassa lähes jp silkkiuikku. Itärannan ruovikossa huusi pari kertaa luhtakana ja itärannalla ruokaili 20 merisirriä. Muita havaintoja olivat mm. 3 närheä, 11 räkättirastasta, 2 punarintaa, 5 peukaloista, rautiainen, kiuru, niittykirvinen, naaras mustapääkerttu, 5 pikkuvarpusta ja vuoden eka punatulkku. Myös pikkusirkku näyttäytyi taas saunalahden rannalla. Päivällä lähti mantereelle väkeä, mm. Jarmo Nieminen retkikumppaniensa kanssa.

MERISIRRIT RUOKAILEVAT - YLLÄTTÄEN - VÄLILLÄ AIKA KAUKANAKIN RANNASTA, ESIM KALLIOILLA SAMMALTEN KESKELLÄ

MERISIRRIT RUOKAILEVAT – YLLÄTTÄEN – VÄLILLÄ AIKA KAUKANAKIN RANNASTA, ESIM KALLIOILLA SAMMALTEN KESKELLÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.