Merisirrejä riittää

Torstaina 30.1.2020 oli puolipilvistä, muutama kevyt sadekuurokin saatiin, ja lämpöä oli 4 astetta. Tuuli oli eteläkaakosta, aluksi 10 m/s ja iltapäivällä 5 m/s. Lyhyt staiji aamulla ja kierrettiin koko saari lukuun ottamatta Enskäriä. Ei uutta linturintamalla, nähtiin mm. silkkiuikku edelleen, 3 tavia, 2 närheä ja 6 merisirriä. Pikkulinnutkin olivat vanhoja tuttuja – 3 punarintaa, 3 peukaloista, kiuru ja mustapääkerttu. Pikkusirkkua ei ole useaan päivään enää löydetty vakiopaikaltaan, ehkä kuitenkin vielä lymyilee jossain. Illalla saapui lisää kuvaajia, mm. Pasi Relanto, ja lintuharrastajia Marko Järvenpää, Jouko Hiltunen ja Ari Vuorio.

ISOKOSKELOITA ON NORMAALIVUOSIA VÄHEMMÄN UTÖSSÄ

ISOKOSKELOITA ON NORMAALIVUOSIA VÄHEMMÄN UTÖSSÄ

Perjantaina 31.1.2020 oli varsin mukava ulkoiluilma. Taivas oli pilvessä, lämpöä oli 3 astetta ja kaakkoistuuli oli melko maltillista – 5-9 m/s. Staijia aamulla luotsiasemalla pari tuntia ja nähtiin mm. kuikka, 32 allia, pilkkasiipi, 7 mustalintua, Pattskärin salmessa edelleen silkkiuikku ja luodoilla yhteensä 16 merisirriä. Saaressa havaittiin mm. ampuhaukka, 3 närheä, 13 räkättirastasta, 2 tilheä, kiuru, niittykirvinen, 7 peukaloista, 8 punarintaa, rautiainen ja mustapääkerttu. Luhtakana huuteli jälleen itärannan ruovikossa. Illalla saareen saapui Lundenin Jokke vaimonsa Kristiinan kanssa.

MUSTAPÄÄKERTTU KÄY EDELLEEN MEIDÄN RUOKINNALLA

MUSTAPÄÄKERTTU KÄY EDELLEEN MEIDÄN RUOKINNALLA

Lauantaina 1.2.2020 oli vähän välipäiväfiilistä – pilvistä ja lähes koko päivän vesisadetta, ajoittain reipastakin. Lämpöä oli melkein 6 astetta ja tuuli puhalsi etelälounaasta 10-14 m/s. Lyhyt staiji aamulla majakalla ja sateessa jonkin verran saarikomppailua. Nähtiin mm. laulujoutsen, silkkiuikku, 2 närheä ja yhteensä 26 merisirriä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kiuru, peräti 3 niittykirvistä, mustapääkerttu, 3 pikkuvarpusta, rautiainen, punarinta ja 2 peukaloista. Paljon tehtiin tänään kotihommia kameroiden ja kuvien parissa.

MERISIRREJÄ ON SEKÄ ITÄRANNALLA ETTÄ LÄHILUODOILLA

MERISIRREJÄ ON SEKÄ ITÄRANNALLA ETTÄ LÄHILUODOILLA

Sunnuntaina 2.2.2020 oli aamupäivällä pilvistä ja ajoittain sateista, iltapäivällä selkeää ja aurinkoistakin. Lämpöä oli 4 astetta ja tuuli kääntyi länsiluoteeseen, 9-14 m/s. Staijia tunti majakalla plus koko saari kierrettiin. Havaintoja tänään olivat mm. silkkiuikku edelleen, luhtakana äänessä, närhi ja ainakin 42 merisirriä, osa eteläkärjessä ja osa itärannalla. Pikkulintuja näkyi mm. kiuru, niittykirvinen, 4 peukaloista, 2 punarintaa, rautiainen, mustapääkerttu ja 3 pikkuvarpusta. Pikkusirkkuakin yritettiin löytää, mutta taas turhaan. Mantereelle lähtivät tänään Ruolan luontokuvaajaporukka, Vuorio, Hiltunen, Järvenpää ja Lundenit.

SILKKIUIKKU OLI TÄNÄÄN VÄHÄN PAREMMIN KUVATTAVISSA

SILKKIUIKKU OLI TÄNÄÄN VÄHÄN PAREMMIN KUVATTAVISSA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.