Helmikuinen mukuru!

Lauantaina 8.2.2020 oli aika palata Utöhön, Outi jäi vielä mantereelle. Ajelin pilvisenä aamuna Nauvoon, lämpöä oli +1 aste ja tuuli heikkoa ja ilma sumuinen. Kävin kaffella ja pistäydyin vierasvenesatamassa, jossa näkyi paikalla jo jonkin aikaa viihtynyt koiras harmaasorsa, sinisorsien seurassa. Tapasin paikalla myös Järvisen Mikon ja Wallinin Juhan, molemmat olivat myös tulossa Utöhön. M/s Kökarille kertyi niukasti väkeä ja matka Utöhön sujui leppoisasti, perillä oltiin klo 17.30 aikoihin. Matkalla ei näkynyt merikotkaa kummempaa, mutta pääosin oltiinkin sisätiloissa. Saaressa oli paikalla lintureissulla Hyvärisen Ismo.

PIENIÄ MÄÄRIÄ URPIAISIA NÄKYY SAARESSA SILLOIN TÄLLÖIN

PIENIÄ MÄÄRIÄ URPIAISIA NÄKYY SAARESSA SILLOIN TÄLLÖIN

Sunnuntaina 9.2.2020 pääosin pilvistä, aluksi oli navakkaa (12-14 m/s) lounaistuulta, joka illaksi kääntyi etelään ja voimistui lähes 20 m/s. Lännestä lähestyy syvä matalapaine. Lämpöä oli tänään 5 astetta. Lyhyt staiji aamulla merelle mutta päivä kului koko saaren komppauksessa, vain eteläkärki jäi käymättä. Havaittiin mm. 2 närheä, satamalahdella n. 70 tukkasotkaa, luhtakana, 2 rautiaista, 4 punarintaa, 6 peukaloista, kiuru, niittykirvinen, mustapääkerttu, 3 pikkuvarpusta, 14 vihervarpusta ja itärannalla vuorihemppo. Tammikuussa itärannalla pitkään viihtynyt vuorihemppo on ollut poissa kolmisen viikkoa – lieneekö tullut takaisin vai onkohan eri yksilö? Päivän varsinainen yllätys oli Mikon aamupäivällä koulun lahdelta löytämä mustakurkku-uikku! Taitaa olla vasta toinen helmikuinen mukuru kautta aikain Suomessa. Lintu on lähes juhlapukuinen, joka viittaa enemmän etelästä kuin mantereen suunnasta saapuneeseen yksilöön. Päivällä löysin vielä itäniityltä jänkäkurpan, jonka muutkin ehtivät ”hoitaa” ennen laivan lähtöä. Ismo lähti iltapäivällä mantereelle ja Mikko ja Juha Jurmoon.

mustakurkku_uikku_02_Korppoo_02_20

MUSTAKURKKU-UIKKU, "MUKURU", NÄIN HELMIKUUSSA OLI AIKAMOINEN YLLÄTYS

MUSTAKURKKU-UIKKU, ”MUKURU”, NÄIN HELMIKUUSSA OLI AIKAMOINEN YLLÄTYS

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.