Kevätmuutto käynnistyy

Maanantaina 10.2.2020 oli myrskyinen päivä, kovimmillaan etelätuuli oli yöllä n. 21 m/s ja puuskat 28 m/s. Päivällä tuuli hiljalleen rauhoittui 14-18 m/s välille. Lämpöä oli 6 astetta ja sadetta yöllä ja illalla, päivällä oli mukavan puolipilvistä. Keskityin tänään enemmän kuvaamiseen, mutta koko saari tuli kierrettyä ja aamulla staijiakin tunti majakalla. Näin mm. mustalinnun, 3 pilkkasiipeä, 2 närheä, kiurun, peukaloisen, punarinnan, rautiaisen, 2 pikkuvarpusta ja vuoden ekan sepelkyyhkyn, joka oli ilmestynyt Gamla Postenin männikköön. Kalalokkeja oli useita satoja lähiluodoilla. Myrskyisän tuulen takia yhteysalus m/s Kökar ei kulkenut tänään lainkaan.

KALALOKIT HAKIVAT RUOKAA KOMEISTA AALLOISTA

KALALOKIT HAKIVAT RUOKAA KOMEISTA AALLOISTA

Tiistaina 11.2.2020 jatkui navakka lounaistuuli, 11-14 m/s. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä oli 5 astetta. Staijia tunti aamulla majakalla ja kiersin koko saaren lukuun ottamatta Enskäriä. Taas keskityin enemmän kuvaamiseen kuin lintujen hakemiseen, mutta näin mm. 6 allia, 2 mustalintua, silkkiuikun edelleen (nyt Fladanilla), sepelkyyhkyn ja itärannalla pienen tauon jälkeen taas merisirrejä, nyt 13 yksilöä. Pikkulintuja näkyi mm. 3 punarintaa, 2 peukaloista, rautiainen, kiuru ja niittykirvinen. Rivaston Ari saapui eilen saareen.

PITKÄÄN VIIHTYNYT SILKKIUIKKU OLI TÄNÄÄN HYVIN KUVATTAVISSA

PITKÄÄN VIIHTYNYT SILKKIUIKKU OLI TÄNÄÄN HYVIN KUVATTAVISSA

Keskiviikkona 12.2.2020 jatkui lounaistuuli, nyt 10-13 m/s. Lämpöä oli 5 astetta ja taivas pääosin pilvessä. Staijia aamulla taas majakalla, runsas tunti, ja kiersin koko saaren Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä näkyi mm. 9 allia, 8 mustalintua, 5 tukkakoskeloa, naarashaahka, 2 merisirriä Bådanilla ja kevään eka muuttava laulujoutsenparvi: 5 ad lintua saapui Gotlannin suunnasta ja jatkoivat toitottaen saaren yli koilliseen kohti mannerta. Saaressa näkyi mm. 2 närheä, sepelkyyhky, 3 punarintaa, 2 peukaloista, rautiainen, kiuru, 5 räkättirastasta ja 3 pikkuvarpusta. Saareen saapui iltapäivällä uutta lintuporukkaa, Ilkka Lehtonen kaverinsa kanssa sekä Matti Mäkelä.

SINISORSALLA OLI HELMI PÄÄN PÄÄLLÄ

SINISORSALLA OLI HELMI PÄÄN PÄÄLLÄ

Torstaina 13.2.2020 oli kylmän yön jälkeen mukava ulkoilusää – länsituulta 6-8 m/s, aurinkoa ja lämpöä 4 astetta. Staijailin aamulla 2 tuntia, myöhemmin tuli kierrettyä koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Havaintoja tänään olivat mm. 6 riskilää (kaikki vielä tp), ruokki (sekin tp), silkkiuikku, 2 närheä, sepelkyyhky, luhtakana äänessä, ampuhaukka ja yhteensä ainakin 42 merisirriä. Pikkulintuja nähtiin mm. 5 punarintaa, 4 peukaloista, rautiainen, kiuru, niittykirvinen, mustapääkerttu, 3 pikkuvarpusta ja Matti näki kevään ekan pajusirkun. Varhain huomenaamulla on lähtö taas muutamaksi päiväksi mantereelle perhejuhlien takia.

MERISIRREJÄ ON TAAS SILLOIN TÄLLÖIN ITÄRANNALLA

MERISIRREJÄ ON TAAS SILLOIN TÄLLÖIN ITÄRANNALLA

KOVALLA TUULELLA TELKKÄ PITI PYRSTÖÄ YLHÄÄLLÄ PURJEENA

KOVALLA TUULELLA TELKKÄ PITI PYRSTÖÄ YLHÄÄLLÄ PURJEENA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.