Myrskyisiä tuulia

Keskiviikkona 19.2.2020 oli aika palata Utöhön. Outin kanssa ajeltiin Nauvoon kahville ja pienelle kävelylle, kunnes siirryttiin m/s Kökariin Pärnäisissä. Aika paljon oli väkeä matkassa koulujen hiihtoloman takia. Lounaistuuli puhalsi 12-14 m/s, taivas oli selkeä ja lämpöä 5 astetta. Matka meni mukavasti, lintuja nähtiin 2 naurulokkia, 3 laulujoutsenta sekä Gråharunilla, lähellä Utötä, noin 20 merisirriä. Perille tultiin klo 15, tavarat sisälle, linturuokinta kuntoon ja pieni kierros itäpäässä, joka tuotti niukasti lintuja – peukaloinen, 2 kiurua ja tilhi mainittavia. Saaressa oli paikalla Järvisen Mikko, pois lähti iltapäivällä reipas nuori orni Ahti Ihonen.

PUNARINTOJA ON SAARESSA EDELLEEN MUUTAMIA

PUNARINTOJA ON SAARESSA EDELLEEN MUUTAMIA

Torstaina 20.2.2020 oli mukava retkisää. Pääosin oli aurinkoista ja aamulla heikkoa pohjoistuulta, joka päivällä tyyntyi ja kääntyi etelään voimistuen illaksi 10 m/s. Lämpötila nousi aamun nollasta illan +4 asteeseen. Staijattiin tänään noin 4 tuntia ja likimain koko saari kierrettiin. Merellä nähtiin komea jp koiras haahka muuttavana pohjoiseen, kevään eka. Muita olivat mm. 51 allia, 2 pilkkasiipeä, 2 tukkakoskeloa, 65 merimetsoa, 11 riskilää (kaikki vielä tp) ja Svartbådanilla 17 merisirriä. Saarikierroksella havaittiin mm. luhtakana, huuhkaja (aamulla Kobbanilla), varpushaukka, närhi, 7 räkättirastasta, 2 tilheä ja pikkulintuja mm. 7 kiurua, 9 peukaloista, 5 punarintaa, rautiainen, mustapääkerttu ja 4 pikkuvarpusta. Lännestä saapuukin yöksi taas ”vaihteeksi” seuraava sade- ja myrskyrintama.

RAUTIAINEN KÄY PÄIVITTÄIN SAUNALLAMME

RAUTIAINEN KÄY PÄIVITTÄIN SAUNALLAMME

Perjantaina 21.2.2020 yöllä ja aamulla puhkui kova etelätuuli 17-23 m/s ja satoi vettä. Puolen päivän aikaan sade loppui ja iltapäivällä paistoi aurinko, lämpöä oli 5 astetta. Tuuli heikkeni 10-11 m/s. Sateen takia staiji jäi väliin, mutta iltapäivällä kierrettiin kyläalue, itäosat ja Kesnäs. Nähtiin mm. varpushaukka, luhtakana oli taas äänessä, 4 kiurua, punarinta, 3 peukaloista, rautiainen, mustapääkerttu, 4 pikkuvarpusta ja itäniityllä niittykirvinen. Järvisen Mikko lähti aamulla mantereelle ja illalla saapui 3 lintumiestä lisää saareen.

OUTIN OTTAMA KUVA ETELÄKÄRJESTÄ KOHTI LILLAHARUNIA

OUTIN OTTAMA KUVA ETELÄKÄRJESTÄ KOHTI LILLAHARUNIA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Lauantai 22.2.2020 oli jälleen myrskyisä sadepäivä. Lounaistuuli vinkui 18-25 m/s koko päivän, vesisade alkoi aamulla ja jatkui klo 15 saakka, lämpöä oli 5 astetta. Merivesikin nousi lähes metrin verran. Retkeily jäi vähiin, mutta käytiin pikaisesti itärannalla ja kierreltiin vähän kylällä. Nähtiin mm. 2 kiurua, punarinta, 2 peukaloista, rautiainen, mustapääkerttu, 3 pikkuvarpusta ja itärannalla 6 merisirriä. Jospa tuuli heikkenisi edes sen verran, että kaukoputki pysyisi pystyssä…

MERIMETSOPARVI MYRSKYÄVÄLLÄ MERELLÄ

MERIMETSOPARVI MYRSKYÄVÄLLÄ MERELLÄ

Sunnuntaina 23.2.2020 keli vähän rauhoittui – länsituulta oli 10-14 m/s, pääosin aurinkoista ja lämpöä 5 astetta. Staijia aamulla pari tuntia majakan suojassa, myöhemmin kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä nähtiin mm. 18 allia, tukkakoskelo ja 11 ruokkia (osa jo jp) ja itärannalla 8 merisirriä. Pikkulintuja löytyi mm. 7 kiurua, 7 räkättiä, 5 peukaloista, punarinta, rautiainen, mustapääkerttu ja 2 pikkuvarpusta. Lintuväki, meitä lukuun ottamatta, poistui päivällä mantereelle.

MERISIRREJÄ ON EDELLEEN SILLOIN TÄLLÖIN ITÄRANNALLA

MERISIRREJÄ ON EDELLEEN SILLOIN TÄLLÖIN ITÄRANNALLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.