Sadetta ja sumua

Maanantaina 9.3.2020 oli pääosin pilvistä, etelätuulta 6-8 m/s ja lämpöä 5-6 astetta. Näkyvyys oli koko päivän melko huono, iltapäivällä sumuistakin. Staijia pari tuntia aamulla majakalla ja lähes koko saari kierrettiin, linnut olivat vähän vähentyneet. Nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 2 ristisorsaa, 7 haahkaa, 14 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, töyhtöhyyppä, 2 sepelkyyhkyä ja edelleen 2 närheä. Mainittavimmat pikkulinnut olivat 3 niittykirvistä, 11 peukaloista, 7 punarintaa ja 2 puukiipijää. Hyvärisen Ismo lähti iltapäivällä mantereelle.

PARI HARMAAHAIKARAA PYÖRÄHTI SAARELLA

PARI HARMAAHAIKARAA PYÖRÄHTI SAARELLA

Tiistaina 10.3.2020 oli ikävähkö sää: aamupäivä vesisadetta ja myöhemmin tiheää sumua ja paksua pilveä. Lämpöä oli 5 astetta ja etelälounainen tuuli puhalsi 6-9 m/s. Heikon näkyvyyden takia staiji jäi väliin, mutta kierrettiin kyläalue, Enskär ja itäosat. Lintuja niukasti liikkeellä – nähtiin mm. ristisorsa, 4 tavia, närhi, sepelkyyhky, 11 naakkaa ja pikkulintuja mm. mustapääkerttu, 3 punarintaa, peukaloinen, 2 kiurua, 4 pikkuvarpusta ja niittykirvinen. Rivaston Ari näki pajusirkun. Mustarastaita oli tullut muutolta selvästi lisää, tänään nähtiin n. 25 yksilöä. Sään takia päivä kului aika paljon kotihommissa.

ristisorsa_03_Korppoo_03_20

PARI RISTISORSAA VIIHTYI TYRSKYISSÄ

PARI RISTISORSAA VIIHTYI TYRSKYISSÄ

Keskiviikkona 11.3.2020 satoi taas koko aamun ja aamupäivän vettä, iltapäivällä oli pilvipoutaa ja 4 astetta lämmintä. Lounaistuulta aamulla 6 m/s, iltapäivällä 12-15 m/s. Sateen takia staiji jäi taas väliin, mutta kompattiin kyläalue, Enskär ja saaren itäosat. Havaintoja tänään olivat mm. ristisorsa, närhi, kevään eka lehtokurppa sekä pikkulintuja niittykirvinen, 2 kiurua, 3 peukaloista, punarinta, rautiainen, mustapääkerttu, puukiipijä ja jälleen pikkusirkku, samalla alueella kuin muutama päivä sitten. Rivaston Ari näki tänään saaressa 2 tylliä. Utöhön saapui lintureissulle Jari Pirppu. Tänään ei kulkenut lainkaan m/s Kökar jonkin vian takia, vaan matkustajat kuljetettiin taksiveneellä mantereelta ja mantereelle. Kuulemma oli aika kuoppainen keli.

PIKKUSIRKKU EDELLEEN VIIPYY SAARESSA

PIKKUSIRKKU VIIPYY EDELLEEN SAARESSA

MERIMETSOT VIIHTYVÄT TUTKAMERKEILLÄ

MERIMETSOT VIIHTYVÄT TUTKAMERKEILLÄ

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.